Tarih: 16.12.2019 15:20

İngilizce Öğrenmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Yabancı diller arasında İngilizcenin yeri ise dünya dili olması sebebiyle hiç kuşkusuz başköşede. Ülkemizde ilköğretimden itibaren İngilizce eğitimi veriliyor olmasına rağmen birçoğumuz yıllarca dersini aldığımız bu dili akıcı bir şekilde konuşmakta zorlanıyoruz. Gramer eğitimini bu kadar yoğun almamıza rağmen İngilizceyi akıcı konuşmak için neler yapmak gerekir?

Speakingline Öneriyor

Bu yazıda, Speakingline farkıyla İngilizce öğrenimi için profesyonel eğitmenler tarafından sıkça önerilen bazı püf noktaları bulabilirsiniz. Speakingline tavsiyelerini uygulayarak, İngilizceyi “gerçekten öğrenmek” için kocaman bir adım atmış olacaksınız.

1. Hata Yapmaktan Asla Korkma!

İngilizce öğrenirken hata yapmak hiç de korkulması gereken bir şey değil; tersine oldukça büyük bir fırsattır. Hata yaptığınızda, neyi öğrenmeniz, hangi yönde çalışmanız gerektiğini konusunda bir fikir edinmiş olacaksınız. Kendinize güvenmekten vazgeçmeyin: Hata yaparak daha iyisini yapmayı öğreneceksiniz. Speakingline ile pratik yaparken hata yapmaktan çekinmenize gerek yok!

2. İngilizce Konuşulan Ortamlarda Bulunun

Tüm yabancı dillerde olduğu gibi İngilizcede de o dilin “coğrafyasına girmek” büyük önem taşır. Bu, imkanınız varsa anadil olarak İngilizce konuşulan bir ülkede yaşamak olabilir. Ancak henüz buna fırsat bulamadıysanız, bulunduğunuz şehirde İngilizce konuşan kişilerden bir çevre oluşturabilirsiniz. Kendinizi aktif bir şekilde İngilizce konuşulan bir ortamda hayal edin; bu ortamda haftanın en az iki günü bulunduğunuzu düşünün. Etkili olacağını şimdiden hissetmiş olmalısınız. Unutmayın, öğrenmenin en iyi yolu konuşmadır.

3. Her Gün Pratik Yapın

Ne işle meşgul olursanız olun, öğrenmenin en zor ama belki de en etkili yolu düzenli egzersiz yapmaktır. İngilizce öğrenirken okuma, yazma ve konuşma pratiklerinizi düzenli hale getirmek gelişiminizi tahmin etmeyeceğiniz boyutlara taşıyacak. Haftada ne kadar zaman harcayacağınızı baştan belirleyin ve buna bağlı kalacağınıza dair kendinize söz verin. Bir rutin oluşturmayı başardığınızda gerisi kendiliğinden gelecektir. Speakingline seçeceğiniz takvime göre, müsait olduğunuz gün ve saatlerde konuşma fırsatı verir.

4. Bol Bol Konuşun

Gramer ve kelime çalışmaları elbette İngilizce öğrenmenin vazgeçilmez adımlarıdır. Ancak bir dil, en nihayetinde konuşmak için öğrenilir. Bunun için her gün, mümkün olduğunca çok konuşmalısınız. İmkan ve zaman bulamayabilirsiniz. Ancak gerçekten isterseniz her şeyin bir kolayı bulunur.

Speakingline Kalitesiyle İngilizce

İnternet erişiminiz varsa İngilizce öğrenmek her zamankinden daha kolay olacaktır. Günde kaç dakika konuşmak istediğinizi belirtmeniz yeter. Speakingline ile anadili İngilizce olan eğitmenlerle internet üzerinden istediğiniz vakitte konuşabilirsiniz. Speakingline evinizde İngilizce öğrenmenize imkan tanıyor.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —