Tarih: 27.03.2012 16:54

İnegöl'de mezarların haritaları çıkartılıyor!

Facebook Twitter Linked-in

İnegöl'de bulunan mezarlıkların coğrafi haritalarının çıkarılması işi ihale edildi. İhaleyi 37 bin 500 lira bedelle Uğur Sağlamöz Harita Mühendisliği kazandı. Firma yaklaşık 3 ay içinde mezarlıkların haritasını hazırlayacak.

 

 

Cenaze kaldırma hizmetlerinin yürütülmesi, yeni mezar yerlerinin açılması ve genişletilmesi, mevcut mezarlıkların bakımının yapılmasından sorumlu ve yetkili birim olarak yakında Cenaze Defin İşleri Müdürlüğü de faaliyete geçecek. Şimdiye kadar 5 mezarlıkta toplam 125 bin metrekare alanda ada-parsel çalışmasının tamamlandığı, 8 mezarlıkta toplam 70 bin 300 metrekare alanda çalışmaların sürdüğü belirtildi.

 

 

Kabirlerin isim isim taranacağı kaydedildi. İnegöl'de bulunan 14 mezarlığın bilgi kayıtlarının sisteme girileceği projeyle Cenaze Defin İşleri Müdürlüğü'nün çalışma bölgesinde kalan mezarlıkların parselasyonu yapılacak. Cenaze sahiplerine verilen defin belgeleri, tapu ve ruhsatları daha iyi takip edebilecek. Vatandaşlar kimin hangi mezarda yattığı hakkında kısa sürede bilgi alabilecek.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —