Tarih: 29.05.2020 11:47

İman varsa imkan da vardır

Facebook Twitter Linked-in

Yeniden refah partisi çayırova ilçe başkan vekili Yaşar Kaygusuz, İstanbul’un fethinin 567.yıldönümü vesilesi ile bir mesaj yayınladı.

Kaygusuz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi

6 asır önce Peygamber efendimizin hadisine mazhar olabilmek ve Konstantinopolisi islam toprakları yapabilmek için gerçekleştirilen bu fetih, derin bir manevi inancın, yılmaz bir kararlılığın ve gemileri karadan yürüterek tüm insanlığa iman varsa imkan da vardır düsturunun tarihe not düşülerek gösterilmiş halidir.

İstanbul’un fethinde Sultan Mehmet Han, ‘’Bu andan itibaren ne hürriyetleriniz ne de hayatlarınız hakkında gazabımdan korkmayınız. Kimsenin malı yağma edilmeyecek, kimseye zulüm yapılmayacaktır. Hiç kimse dinini değiştirmeye zorlanmayacaktır’’ çıkışıyla çağının çok ötesinde bir vizyon ortaya koymuş ve tüm dünyaya sadece İstanbul’un fethine değil, aynı zamanda gönüllerinde fethine talip olduğunu göstermiştir. Atamızın 6 asır önce söylediği bu sözler, bugün bizlere hedef olmalı, çalışmalarımıza yön vermeli ve İstanbul’a ihanet ettiğini söyleyen yöneticilere İstanbul’un ve memleketin idaresi için çözüm olmalıdır.

‘İstanbul Sözleşmesi’ denilen ucube sözleşme hemen yırtılıp bir köşeye savrulmalı

Biz yeniden refah partisi olarak diyoruz ki, bugünün fetih neslini yetiştirebilmek için, yeniden 21 yaşında çağlar açıp çağlar kapatan, imparatorlukları tarihe gömen gençler yetiştirebilmek için önce ahlak ve maneviyat ilkesi hedef alınmalı ve bu hedef doğrultusunda öncelikle neslimizi irşad etmek için ortaya çıkarılan adına ‘İstanbul Sözleşmesi’ denilen ucube sözleşme hemen yırtılıp bir köşeye savrulmalı ve bugün sayıları 1,2 milyonu bulan diplomalı işsizler ordusu olarak anılan gençlerimize hiç vakit kaybetmeden istihdam alanları yaratılmalıdır.

Biz milli görüş teşkilatları olarak, milletimiz için önce ahlak ve maneviyat ilkesi doğrultusunda olmak üzere Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin 6 asır önce gösterdiği aynı azim, aynı kararlılık ve aynı heyecanda olduğumuzu tüm milletimize beyan ediyor ve başta ‘’o ne güzel komutan’’ övgüsüne mazhar olmuş Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’ni ve yine ‘’o ne güzel asker’’ övgüsüyle şeref bulmuş kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —