Tarih: 11.11.2011 12:30

İlyas Şeker'den Kocaeli'ni sarsacak açıklama

Facebook Twitter Linked-in

 

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Meclis’te İmar ve Şehircilik Komisyonu’nda yer alan Şeker, Van depreminin ardından riskli bölgelerde başlatılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarında Kocaeli’nin de yer aldığını belirtti. Bakanlığın yaptığı açıklama ile ilgili detayların henüz komisyona gelmediğini söyleyen Şeker, kentteki toplu konutlar dışında bütün binaların elden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Şeker, özellikle İzmit merkezin tamamen kentsel dönüşümden geçirilmesi gerektiğini kaydetti. 

 

ÖNCE YASA DEĞİŞECEK

 

Van’da yaşanan depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm yapılacak iller arasında Kocaeli’nin de olduğu açıklandı. Meclis’te İmar ve Şehircilik Komisyonunda yer alan AKP Milletvekili İlyas Şeker, komisyon çalışmalarının bayram tatilinin ardından başlayacağını belirtti. Bakanlığın talep ettiği değişimin mevcut yasalarla olmayacağını vurgulayan Şeker, öncelikle yasaların değişmesi gerektiğini vurguladı. Yasal düzenlemenin ardından kentsel dönüşüm alanları ile edilen yerlerde inceleme yapılacağını söyleyen Şeker, inceleme sonucunda yıkılması gereken binaların yıkılıp yeniden yapılacağını kaydetti. 

 

İZMİT’İN YÜZDE 70’İ YIKILMALI

 

Kentsel dönüşüm ile sadece binaların değil, kentlerin ve sosyal hayatında yeniden yapılandırılacağını söyleyen Şeker, özellikle İzmit merkezinin yüzde 70’nini değişmesi gerektiğini vurguladı. Toplu konutlar ve Yahya Kaptan dışındaki tüm yapıların elden geçirilerek yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Şeker, “İzmit’in üst kısımlarındaki meskenlerin tamamı değişmeli” dedi. Gebze ve diğer tüm ilçelerde de aynı çalışmayı yapacağını söyleyen şeker, Kocaeli’nin deprem için sil baştan yapılması gerektiğini vurguladı. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —