Tarih: 09.12.2016 11:14

İlkçev'in bu haftaki konuğu

Facebook Twitter Linked-in

Gebze İlim Kültür ve Çevre Kulübü Derneği ( İLKÇEV) tarafından düzenlenen geleneksel 'Salı Seminerleri'nin konuğu İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat oldu. 

Dernek binasında gerçekleşen programa AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1.Hukuk Müşaviri Av. Necmi Özen, Türk Telekom Lojistik Direktörü Yaşar Çakmak,  Gebze Eğitim Bir-Sen Başkanı Azmi Tunç, STK temsilcileri, okul müdürleri ve çok sayıda izleyici katıldı. 

KADIOĞLU DAVET ETTİ
Program Gebze İlim Kültür ve Çevre Kulübü Derneği Başkanı Dr. İlhan Kadıoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Kadıoğlu, dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek bu sene 5.si düzenlenecek Ufka Yolculuk Kültür yarışmasına bütün davetlilerin ailecek katılmalarını istedi. 

ETİK DEĞERLER VE AHLAK KAVRAMLARI
Kadıoğlu'nun ardından konuşma yapan İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat, yakın tarihimizden günümüze kadar ki süreçte aile hayatı, çekirdek aile, kadının çalışma hayatına girmesi sonucunda meydana gelen değişimler ve çalışma ekonomisi üzerinde durarak batı toplumuyla İslam toplumunu mukayese etti. Etik değerler ve ahlâk kavramları üzerinde durarak bunların önemine değinen Murat, İslam'nın bu konuda büyük bir referans olduğunu belirtti. Prof. Dr. Sedat Murat konuşmasının sonunda Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun 11 kişiden oluştuğunu Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, Müsteşar gibi üst düzey yetkililerle ilgili gelen şikayetleri incelediğini ve bunlarla ilgili kararlar verdiğini belirtti. Program geç saatlere kadar soru cevaplarla devam ederek, yapılan ikramlarla sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —