Tarih: 11.06.2016 08:48

İLK İFTAR SOFRASI DOLDU TAŞTI

Facebook Twitter Linked-in

Osman Yağmurdereli Parkında kurulan iftar sofrasında yaklaşık 2.500 kişi aynı anda dua ederek iftar açtı. 2 bin 500’e yakın kişinin katıldığı iftar programında Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, tüm katılımcıları masalarında ziyaret etti.

Osman Yağmurdereli Parkı'nda gerçekleşen iftara katılan vatandaşlara yemek dağıtımında bulunan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, her kesimden vatandaşların aynı sofrada, aynı masada yan yana oturarak iftarını açmasının toplumun kaynaşmasına, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine bu yılda yoğun bir iftar programı ile Çayırova’lılara dolu dolu Ramazan coşkusu yaşatacaklarını da ifade eden Demirci, Ramazan ayı boyunca 15 ayrı noktada iftar sofrası kuracaklarını belirtti. Osman Yağmurdereli Parkı'nda geçen yıl da iftar verdiklerini ve bu yıl katılımın daha fazla olduğunu söyleyen Demirci, iftar sofrasıyla her kesimden halkla kucaklaştıklarını dile getirdi. Ramazan ayının güzel duygularını paylaşmanın ne denli önemli olduğunu aktaran Demirci, ilk mahalle iftarının Akse Mahallesi’nde olması nedeni ile de mahalle hakkında yapılan ve planlanan çalışmaları da katılımcılara aktardı.

DEMİRCİ MÜJDEYİ VERDİ
İftar programında yeni bir projenin müjdesini veren Demirci, Akse’ye renk katacak bir Mahalle Semt Meydanı için çalışmalara başladıklarını aktardı. Akse Camii ve çevresinde bulunan alanı kapsayan proje için çalışmaların başladığını belirten Demirci, projenin çiziminin tamamen bitmesinin ardından ihale aşamasına geleceklerini belirtti. Diğer yatırımlar hakkında da kısaca açıklamalarda bulunan Demirci, geçtiğimiz yıl Akse Mahallesi’nde birçok sokağı üstyapıya kavuşturduklarını söyledi. Mahalle sınırları içerisinde yeni parklar planladıklarını belirten Demirci, yine Akse Mahallesi’nde Kapalı Semt Pazarı için proje çalışması yürüttüklerini açıkladı.  

PAMUK ŞEKER VE OSMANLI MACUNU İKRAM EDİLDİ
İftar programının devamında çocuklara ve katılımcılara pamuk şeker, tarihi Osmanlı macunu ve patlamış mısır ikram edildi. Geçtiğimiz yılki Ramazan ayında başlatılan ve büyük bir beğeni alan ikramları vatandaşlara sunan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, çok renkli ve coşkulu bir Ramazan ayı geçirdiklerini belirtti. Akse Mahallesi Osman Yağmurdereli Parkı'ndaki programda Demirci’ye AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç ve yönetimi, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve müdürler eşlik etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —