Tarih: 02.02.2012 10:30

İlaç anlaşmasına Eczacılar Odası'ndan büyük tepki!

Facebook Twitter Linked-in

 Kocaeli Eczacı odası başkanı Sinan Usta, SGK ile Eczacılar arasında anlaşmanın  beklentilerini karşılamadığını söyledi. Yapılan protokolün 1 yıl sürmesini istediklerini fakat protokolün 2015 yılına kadar devam edecek olmasının kendilerini mutlu etmediklerini söyleyen Usta, “Açıklanan maddeler arasında bizi mutlu eden tek nokta iskontolarda yapılan iyileştirme oldu” dedi.

 

 

"25 KURUŞ ÇOK AZ"

 

 

Reçete başına 25 kuruş alacak olmalarına anlam veremediklerini söyleyen Usta, 25 kuruşun çok düşük bir miktar olduğunu söyledi. Fesih sürelerinin indirilmesi ve fesih işleminin zorlaştırılması konusunda henüz netleşen bir şey olmadığını söyleyen Usta bu konuda konuşmaları için şartların netleşmesi gerektiğini vurguladı. 

 

 

"MUAYENE ÜCRETLERİNİ TAHSİL ETMEK İSTEMİYORUZ"

 

 

Bakan Çelik’in açıkladığı bir başka madde’de Muayene masraflarının eczanelerden tahsil edilmeye devam edileceği oldu. Bilindiği gibi Eczaneler Muayene ücretlerini tahsil etmek istemiyor bu ücretlerin başka şekilde tahsil edilmesi gerektiğini söylüyordu. Bu konuda da konuşan Kocaeli Eczacı Odası Başkanı Sinan Usta, muayene ücretlerini tahsil etmek istemediklerini bu maddenin değişmemiş olmasının kendilerini mutlu etmediğini belirtti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —