Tarih: 07.09.2012 15:02

İl Genel Meclisi'nde önemli açıklama!

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli İl Genel meclisi, eylül dönemi toplantılarını  tamamladı. Fahim Kılıç başkanlığında yapılan toplantıda, Dilovası bölgesinde bulunan Polisan Fabrikası arazisi içindeki iki dönümlük alanın Özel İdare’ye yani kamuya ait olduğu açıklandı.

 

İl Genel Meclisi bünyesinde oluşturulan  Ar-Ge birimi, bir süredir, ilimizdeki kamuya ait arazilerin envanterini çıkartmak için araştırma yapıyor. Polisan arazisi içinde Özel İdare’nin yerinin bulunduğu gerçeği de bu  çalışma sırasında ortaya çıkartıldı. Valiliğin, bu araziyi nasıl değerlendireceği de merak konusu oldu.

 

İl Genel Meclisinin dünkü toplantısında Meclis Başkanı Fahim Kılıç,  kaçak maden ocaklarının yeterince denetlenemediğini belirterek  2 maden mühendisi istihdam edilmesini önerdi.  Bu öneri, oy birliği ile komisyona havale edildi. Toplantıda söz alan CHP’li Evnur Sandal, Kartepe ilçesinde artan hayvan hırsızlığı olaylarını gündeme getirdi,  polisin bölgede daha etkin önlemler almasını istedi.  CHP’li Nurhan Atalay, İzmit’te Merkez Bankası karşısında bulunan, bir süre önce boşaltılan eski Seçkin İşkembe binasının restore edilip, müze haline getirilmesini , CHP’li Erdal Baş da  halen Büyükşehir Belediyesi’nin Tuzla’ya kadar sefer yapan otobüslerinin Kartal’a kadar gitmesini önerdi.

 

İl Genel Meclisinin dünkü toplantısında  İl Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetinden  Ali Sedat Kurt’un istifa ettiği açıklandı. AKP’liler, boşalan mütevelli heyet üyeliğine Orhan Atabay’ı önerdiler. Orhan Atabay, AKP’lilerin oylarıyla mütevelli heyet üyeliğine seçildi. CHP’liler, “AKP grubu bize hiç bilgi verme gereği duymadan aday belirliyor” diyerek tepki gösterdi, bu nedenle Atabay’a red oyu kullandıklarını söylediler.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —