Tarih: 01.11.2011 12:38

İki vekilin ısrarıyla Kocaeli'de bir yenilik!

Facebook Twitter Linked-in

 

AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Aygün ve Şeker, Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Ankara’da bir araya geldi. Büyükşehir Genel Sekreteri Yazıcı’nın yanı sıra Başkan Danışmanı Ömer Polat’ın da hazır bulunduğu görüşmede Kocaeli’ne modern, tüm meyve ve sebze çeşitlerinin toplanması ve saklanmasının sağlanabileceği, kente yakışan yeni bir hal binasının kazandırılması ele alındı. Toplantıda kapasite olarak Kocaeli’ne yeterli olmayan, alan darlığı nedeniyle de genişletme çalışmaları yapılamayan İzmit 42 Evler mevkiindeki yaş sebze ve meyve halinin modern ve ihtiyaçları karşılayacak bir hale getirilmesinin kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

 

KOCAELİ HEYETİNE YAKIN İLGİ

 

Tarım Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede Kocaeli heyeti, yaşanan gelişmeleri Bakan Eker’e aktardı ve halen ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kalan sebze ve meyve halinin, yeni bir yere taşınmasını gündeme getirdi. Milletvekilleri Aygün ve Şeker, Genel Sekreter Yazıcı ile Başkan Danışmanı Polat’ı samimi bir atmosferde misafir eden Bakan Eker, Kocaeli’nde tarımın ve hayvancılığın geliştirilmesi için Büyükşehir’in köye ve köylüye sağladığı desteği yakından takip ettiğini dile getirdi.

 

BAKAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’E ÖVGÜ

 

Milletvekili Şeker’in Kocaeli’nin tamamı planlanırken tarım alanlarının belirlenmesiyle ilgili gösterdiği hassasiyeti çok iyi bildiğini ifade eden Bakan Eker, Büyükşehir’in köylere ücretsiz veteriner ve ziraat mühendisi görevlendirmesinin yanı sıra köylerin gelişimine paralel olarak köye geri dönüşü sağlama yolunda attığı adımları da takdirle karşıladığını vurguladı.

 

KULLAR YOLU ÜZERİNE KURULACAK

 

Kocaeli’ne yeni bir meyve ve sebze halinin kazandırılması projesi kapsamında Tarım Bakanlığı’na ait bulunan Kullar yolu üzerindeki alan belirlendi. Halen kullanılmayan D-100 Karayolu üzerindeki bu alanda geniş bir arazi bulunuyor. Kocaeli heyeti görüşmede Bakan Eker’e bu alanın Kocaeli’ne yeni ve modern bir meyve ve sebze hali yapılması için yeterli olduğu görüşünü iletti. Konuya çok olumlu yaklaşan Bakan Eker, yerin tahsisi konusunda bürokratlarına çalışma yapılması ve en kısa zamanda sonuçlandırılması talimatını verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —