Tarih: 11.12.2015 08:41

İKİ ÖNEMLİ AÇILIŞ

Facebook Twitter Linked-in

Açılışa Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Hikmet Yaşar, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, mahalle muhtarları ve hastane personeli katıldı. 
‘EV İLE HASTA ARASINDA OLACAK BİR YER’
Açılışta ilk olarak bir konuşma yapan Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, yoğun bakım ünitelerinin oldukça profesyonel olmak zorunda olduğunu söyledi. Çalışmanın Türkiye genelinde yeni başlatılan bir proje olduğuna dikkat çeken Ergüney, “Kocaeli’nde Türkiye’deki bu projenin öncülerinden olarak bugün bu üniteleri açmış olacağız. Bu merkezde yoğun bakımdan çıkmış ancak evine gidemeyecek durumda olan hastaların olacağı bir ünite. Bir ev ile hasta arasında olacak bir yer. Burada hasta yakınları eğitiliyor ve kendilerine bilgiler veriliyor. Hasta ile ilgili olarak neler konusunda yakınlarına yardımcı olunuyor” dedi.  

‘SAĞLIKTA HIZLA İLERLİYORUZ’
 Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise yerel yöneticiler olarak gereken destekleri hastanelere vereceklerini belirterek, böyle bir ünitenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca’da sağlıkta hızla ilerlediklerini kaydederek, "Hastanemiz gün geçtikçe büyüyor. Bu ünitelerin açılmasında emeği geçenleri kutluyorum" şeklinde konuştu. 

‘BU HASTANE ÇOK ÖNEMLİ BİR MERKEZ’
Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci yapmış olduğu kısa konuşmada, “Valimiz bu çalışmaların yakından takip ediyor. Şenol bey ekibine yaptığı çalışma ve gayretlerinden dolayı kutluyorum. Bizim gözümüzde bu hastane çok önemli bir merkezdir. Gebze’de Fatih Devlet Hastanesi’ni de yakın bir zaman sonra bitireceğiz” dedi. Yapılan konuşmaların sonrasında protokol tarafından Palyatif Bakım Merkezi ve Koroner Yoğun Bakım Servisi’nin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimi sonrasında katılımcılar ile birlikte yeni hizmete giren üniteler gezildi. 

MERKEZİN AMACI
Öte yandan Palyatif Bakım Merkezi’nin amacı yaşamı tehdit eden hastalılardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesi başta üzere olmak gerekli tüm fiziksel psikolojik ve ruhsal problemlerinin erken tük fiziksel psiko-sosyal ve ruhsal problemlerin erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi ve giderilmesi amacıyla hizmet verecek. 9 yataklı olan merkezde sorumluluğu Nöroloji Uzmanı hekimler tarafından  yürütülecek. Servis bünyesinde 1 sorumlu hemşire 9 servis hemşiresi, ve 4 temizlik personeli hizmet verecek. Yine hizmete giren Koroner Yoğun Bakım Servisi ise 8 yataklı olup Kardiyoloji hekimleri sorumluluğunda olacak. Burada ise 1 sorumlu hemşire, 8 servis hemşiresi ve 6 temizlik personeli hizmet verecek. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —