Tarih: 23.11.2022 15:05

İkaz Yelekleri ile Güvende Olun

Facebook Twitter Linked-in

Başta tehlikeli olan iş sahaları olmak üzere kara yollarında da güvenliği sağlamak amacıyla tercih edilen bu yelekler ile birlikte güvenliğinizi arttırabilirsiniz. Sarı, turuncu ve yeşil gibi parlak renklerin yanında neon şeritleri ile karanlıkta fark edilmeyi sağlayan bu yelekler iş güvenliğinin önemli olduğu alanlarda beklentilerinizi karşılıyor. 

Güvenliğinizi Sağlayan İkaz Yelekleri 

Reflektif yelekler göz alıcı bir şekilde parlak yapıya sahiptir. Bu sayede de arka planla keskin olan bir kontrast sağlarlar. Yüksek kontrast ise yeleği kullanan kişinin kolay şekilde fark edilmesini olanaklı kılar. Bu bakımdan sadece karanlıkta değil, gün ışığında da algılanmayı sağlayan bu yelekler böylece kullanıcıların hemen fark edilmesi gereken yerlerde beklentileri karşılar. Geceleri de fark edilmenin önemli olduğu alanlarda kullanım sağlamaları için yansıtıcı şeritler içeren modeller böylece karanlıkta da ışık vurduğunda fark edilmeyi sağlar. Şeritler tek veya çift sıra halinde bulunabilir. Potansiyel tehlike taşıyan durumlarda reflektör mekanizması büyük önem taşır. İnşaat, şantiye, ağır makine kullanımı gerçekleşen alanlar gibi noktalarda toptan reflektörlü yelek tercih edilerek maliyetlerin de düşmesini sağlayabilirsiniz. 

Farklı Alanlarda Kullanım İmkânı Sunan Modeller 

Toptan pratik yelek tercihi ile pek çok alana yönelik yelek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Görüşün kısıtlı olduğu ya da aydınlatmanın yetersiz olduğu alanlarda çalışanların görünür olmasını sağlayarak güvenliklerini arttıran bu yelekler geniş kullanım alanına sahiptir. Şantiyede çalışan işçilerden ağır makine kullanan operatörlere kadar farklı kesimlerce kullanılabilirler. İkaz yelekleri giyenleri görünür hale getirerek dalgınlık veya görmezlik sebebiyle kaynaklı olan iş kazalarının önüne geçecektir.

Bunun yanında sürücüler için de araçlarında mutlaka reflektif yeleklerden olması gerekir. Özellikle akşamları araçlarının bozulduğu veya yakıtlarının bittiği anlarda bu yeleklerden giyerek olası kazaların önüne geçilmesi mümkündür. Motosiklet ve bisiklet sürücüleri ise karanlık yollarda fark edilmeyecekleri için sürüş esnasında bu yeleklerden kullanmalıdır. Toptan ikaz yeleği siparişi ile birlikte hem kendiniz hem de aracınızda bulunan yolcuların güvenliğini kolay şekilde sağlayabilirsiniz. Dayanıklı ve kaliteli üretilen reflektif yelekler uzun ömürlü kullanıma sahiptir. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —