Tarih: 11.01.2013 10:39

“İHL’ler üvey evlat değil”

Facebook Twitter Linked-in

KİHMED Başkanı Zafer SEVİL ve İzmit İHL Müdürü Muhterem Aktaş’ın ev sahipliği yaptığı programa Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ve tüm ilçelerin müdür ve dernek başkanları katıldı.

Kocaeli İmam hatip Liseleri Mezunları Derneği tarafından aylık olarak düzenlenen imam hatipler toplantısı bu ay İzmit İmam Hatip Lisesi’nde düzenlendi. Kocaeli Milletvekili ve Eğitim Komisyonu Üyesi Fikri Işık toplantıya misafir olarak katıldı. Toplantının ev sahipliğini KİHMED Başkanı Zafer Sevil ve İzmit İHL Müdürü Muhterem Aktaş yaparken toplantıya İzmit, Derince, Körfez, Karamürsel, Gölcük, Kandıra, Gebze, Darıca, Çayıroava, Başiskele, Kartepe ilçelerinin dernek başkanları okul müdürleri katıldı. İzmit Mehmet Akif İHL Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şener İnce’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Programın açılış konuşmasını KİHMED Başkanı Zafer Sevil yaptı. Sevil , “ Kocaeli genelindeki tüm imam hatip liseleri tam kapasite ile eğitim ve öğretime devam ediyor. Okullarımızın tamamı dolmuş durumda. Hatta bazı okullarımızda 50-55 kişilik sınıflarda eğitim ve öğretime devam ediliyor. Bazı art niyetli kişiler tarafından imam hatiplere ayrıcalık tanınıyor şeklinde dedi kodular çıkartılıyor. Biz kimseden ayrıcalık istemiyoruz. Yıllardır verilmeyen haklarımızı istiyoruz. Tüm okullarımıza adaletli davranılsın bunu istiyoruz. Bu okullar yıllardır milletimizin dişinden tırnağından artırarak bu noktaya getirdiği okullardır. Biz üvey evlat değiliz. Bazı kişiler imam hatiplere üvey evlat gibi bakmayı bırakmalı. Halkımızın imam hatip liselerine büyük bir teveccühü var. Bunu bu yıl herkes gördü. Tüm ilçelerimizde okulların yetersizliğinden dolayı önümüzdeki yıl kayıtlarda sıkıntı yaşanacak biz başta Sayın Milletvekilimiz Fikri Işık olmak üzere tüm yetkililerden önümüzdeki eğitim ve öğretim yılı için çözüm üretmelerini istiyoruz. Kocaeli’nde eğitim ve öğretime katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

İzmit İHL Müdürü Muhterem Aktaş’ta imam hatip okullarına halkımızın bu yıl büyük bir teveccüh gösterdiğini örneğin İzmit İmam Hatip Lisesi’nde öğrenci fazlalığından dolayı okulun salonunu bile sınıfa çevirmek durumunda kaldıklarını, bu yaşanan sıkıntılara çözüm bulunması gerektiğini, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında aynı sıkıntıların tekrar yaşanmaması için tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Daha sonra tüm ilçelerin dernek başkanları ilçelerindeki durumlarla ilgili tek tek bilgi verdiler. Kocaeli Milletvekili ve Eğitim Komisyonu Üyesi Fikri Işık, “Eğimde çok köklü değişiklikler yapılıyor. Bu kadar büyük değişiklikler yapılırken ufak tefek sıkıntıların yaşanması çok normal. Ama yine de sorunlar beklenilenden daha kolay aşıldı ve daha sorunsuz devam ediyoruz. İlimizdeki okul sayısı sınırlı olduğu için burada geçen yıl bazı sorunlar yaşandı. Ancak şimdi yeni karar alındı ve milli eğitim bütçesi hiç olmadığı kadar artırıldı. Şimdi tüm okullarımızı milli eğitim yapacak. İnşaat halindeki tüm okullarımız önümüzdeki yıla yetişecek bu yüzden bu yıl yaşadığımız sorunların büyük bir kısmını önümüzdeki yıl yaşamayacağız diye düşünüyorum. Biz de önümüzdeki yıl her hangi bir sıkıntı yaşanmaması için mili eğitim müdürlüğümüz ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —