Tarih: 08.12.2015 17:43

İHH'nin Standını Kaldırmak İsteyen 9 Öğrenci ...

Facebook Twitter Linked-in

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan standı kaldırmak istediği öne sürülen 9 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir öğrenci sağlık kontrolüne götürülürken "İlk alınışımız değil, ne yapılacağını biliyoruz" dedi.

İddialara göre, İHH İnsani Yardım Vakfı mensupları, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Afrika ülkelerinde yaşayanlar için yardım standı açtı. Derneğin Ortadoğu ülkelerine lojistik destek sağladığını ve siyasi amaçlara hizmet ettiğini iddia eden bir grup öğrenci, standı buradan kaldırmak istedi.

9 ÖĞRENCİ GÖZALTINDA

Bunun üzerine yaşanan gerginlik sonucu 9 öğrenci, üniversiteye gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Öğrenciler ile polis arasında sağlık kontrolü için götürüldükleri Yunus Emre Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde ise ilginç bir diyalog yaşandı.

NE YAPIYACAĞIMIZI BİLİYORUZ

Sağlık kontrolü tamamlanan bir öğrenci, "Ya zaten işimiz uzun. Biz de ne yapılacağını biliyoruz. İlk alınışımız değil, biliyoruz yani" ifadelerini kullandı. Gözaltına alınan 9 öğrenci, Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde alınan sağlık raporlarının ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

İHH'nin Standını Kaldırmak İsteyen 9 Öğrenci Gözaltın Alındı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —