• BIST 100

    10243,09%-0,33
  • DOLAR

    32,29% -0,13
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,11% 0,63
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00

“İhanet edenler fizana da kaçsa peşlerini bırakmayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışına kaçan FETÖ üyelerini işaret ederek, "İhanet edenler fizana da kaçsa peşlerini bırakmayacağız" dedi.

POLİTİKA 20.01.2018 19:43:00 0
“İhanet edenler fizana da kaçsa peşlerini bırakmayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışına kaçan FETÖ üyelerini işaret ederek, "İhanet edenler fizana da kaçsa peşlerini bırakmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Çakın'ın tekrar AK Parti Uşak İl Başkanı olarak seçildiği kongrede FETÖ uyarısı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te şehit olan koruma polisi Mehmet Çetin'i rahmetle andı ve oğlunu yanına çağırdı. Erdoğan, "Uşak FETÖ'nün uzun yıllar sömürüsüne uğrayan bir kentti. Eğitim, yardım, hayır ve hasenat gibi sözlerle milleti kene gibi sömürdüler. Uşak, bize darbeciler tarafından darağacında şehit edilen merhum Adnan Menderes'in emanetidir. Uşak demokrasinin de kalesidir ve Uşaklı kahramanlar dün olduğu gibi bugün de söz konusu vatan olduğunda, gözünü kırpmadan şehadete yürüyor. 15 Temmuz darbe teşebbüsünde millet olarak bu destansı yürüyüşe hep birlikte şahitlik ettik. O gece binlerce Uşaklı kardeşlerim, 15 Temmuz şehitleri meydanında buluştu. 15 Temmuz gecesi Uşaklı vatandaşlarım, demokrasi ve milli iradenin etrafında adeta etten bir duvar ördüler. Sizlerin kararlı duruşu ve cesareti sayesinde darbeciler sokağa inecek cesareti bulamadılar. Sizin evlatlarınız da o gece darbecilerle göğüs göğüse çarpıştılar. Yine o gece benim koruma polislerimden Mehmet Çetin, beni ve ailemi korumak için şehit oldu. Her biriniz Mehmet Çetin'siniz. Yavrusu da bizim emanetimizdir" diye konuştu.

"İHANET EDENLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

"Biz nerede tekbir getireceğimizi çok iyi biliriz" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"O gece ne dedik, meydanlara, sokaklara ve ölümüne dedik. Burada her düşünceden ve her yapıdan insanlar var ve onları kucaklamamız lazım. Marmaris'te yaşananlar FETÖ'nün ne kadar müptezel bir örgüt olduğunu ortaya koydu. Aklını ve iradesini Pensilvanya'ya verip, milletin silahıyla millete kurşun sıkmaktan çekinmediler. Mehmet Çetin gibi yiğitler sayesinde, ruhunu işportada 1 dolara satan asker kılıklı, polis kılıklı kalleşler hedeflerine ulaşamadılar. 15 Temmuz'da Marmaris'te 2 polisimizi şehit edenlerin tamamı saklandıkları lağım çukurunda bulundu ve yakalandı. Benim 2 bayan koruma polisimi taciz ettiler, bayan bu bayan. O gece fütursuzca millete saldıranlar şimdi adalete hesap veriyor. Pensilvanya'daki şarlatan bahar yakın diyor. O bahar var ya hiçbir zaman gelmeyecek. Nereye giderlerse gitsinler bu millete ihanet edenleri inlerinde yakalayacağız ve hesabı soracağız. Bırakın Avrupa, Amerika'yı Fizana da kaçsalar peşlerini bırakmayacağız. Gittikleri her yerde devletin soluğunu ensesinde hissedecekler."

"FETÖ, UZUN YILLAR UŞAK HALKINI SÖMÜRDÜ"

Uşak'ın FETÖ'nün uzun yıllar sömürüsüne uğrayan bir kent olduğuna belirten Erdoğan, "Eğitim, yardım, hayır ve hasenat gibi sözlerle milleti kene gibi sömürdüler. Bunu zaman zaman sesli yapmıştır. Zaman zaman sessiz yapmıştır. Her halde ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Anadolu'nun her yerindeki parlak zekalı gençlerimiz Pensilvanya'dakine kul ve köle haline getirilmiştir. Yeri gelmiş örgüt için yalan söylemiş, yeri gelmiş masum insanlara iftira atmışlardır. Yeri gelmiş cinayet işlemişlerdir. Hakimiyet kurdukları her yerde kendilerinden başkasına yaşam hakkı tanımamışlardır. Kendi kafaları da o kadar çalışmaz ha bunu da bilin" şeklinde konuştu.

"YENİ PARALEL YAPILARA İZİ VERMEYECEĞİZ"

Tespit edilen mağduriyetlerin giderildiğini kaydeden Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ülkemiz en büyük darbeyi içeriden yemiştir, biz yıllardır ziyaret ettiğimiz her yerde örgütün karanlık yüzünü anlatıyor ve bu yapıyla araya mesafe koymasını istiyoruz. Bunu 2010'dan beri hep ifade ettik ama anlatamadık. O gün çağrımıza kulak kabartanlar ve örgütle bağını koparanlar ne kadar doğru bir karar verdiklerini anladı. Devletimiz FETÖ ile mücadelesini hukuk çerçevesinde yürütmüştür ve mağduriyet olmasın diye titizlik gösterildi. Tüm bunlara rağmen yaşanan aksaklıklar olmuşsa, tespit ettikçe düzeltiyor ve mağduriyetleri gideriyoruz. Devletin içinde yeni paralel yapılara izin vermeyeceğiz. Elbette insanlar için gece gündüz koşturan hayır kurumlarını el üstünde tutacağız. Fakat bunların devlet, siyaset ve sivil toplumda hakimiyet kurmasına izin vermeyeceğiz"

Uşak'a AK Parti döneminde yapılan yatırımlara da değinen Erdoğan, "AK Parti zamanında Uşak her açıdan büyüdü ve kalkındı. Uşak hayata geçirdiğimiz projelerle Ege Bölgesi'nin tarım, sanayi ve ticaret merkezine dönüştü. Bugüne kadar Uşak'a toplam 6 buçuk milyar tutarında yaptırım yaptık. Yani 6 buçuk katrilyon. Bin 186 yeni derslik inşa ettik. Bugün fakülteleri ve eğitim alanıyla yeni bir üniversiteyi kazandırdık. Yahu Uşak'ta üniversite yoktu be. Bizden önce Uşak'ta sağlıkta ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Ah ah bu medeniyiz ve çevreciyiz diyenler dereyi görmüyorlar mıydı? Ne yaptılar bir şey yaptılar mı? Peki bu tabakhane deresini şimdi görüyorsunuz ne oldu? DSİ'ye burada teşekkür ediyorum. Bak Veysel hoca biz teşekkürü biliriz. Sağolsun TOKİ'de bu projeyi oradaki bu binaları dönüştürdü. Şimdi yan taraftaki kısmı da dönüşüme tabi tutacağız. Uşak'a çirkinlik yakışmıyor. Burası bir kültür ve medeniyet kenti. 2002'ya kadar 31 kilometre bölünmüş yol vardı şimdi bizimle beraber bu rakam 171 kilometreye çıktı. Kılıçdaroğlu şoförler benimle zannediyordu. Kılıçdaroğlu şoförler benimle zannediyordu. Yolların halini de kamyon şoförlerine sorun diyordu. Yahu eline dizine dursun, her şeyi de bari bu yollarla ilgili bunu söyleme. Biz 1 milyon taşerona kadrolarını verdik. Şimdi kenarda köşede 300, 500 ve bin kalmışsa, yahu kardeşim takip edersiniz ve hakkınızı alırsınız. 1 milyon kişiye bu hakkı veren bin kişiye mi vermesin. Gaz verelim diye bizi de gaza getirmeyin. Belediyedeki taşeronlar kurumun iktisadi teşekkülü altında kadro alacak ve çalışacak. Biz öyle ne aldanan ne de aldatan olacağız. Demir yollarının hali içler acısıydı ve Uşak'a yeni hatlar kazandırdık ve lojistik merkez inşa ettik. Ankara'yı Uşak arasından İzmir'e hızlı trenle bağlıyoruz. Hızlı tren hattını Eylül 2019'da hizmete açıyoruz. Ayrıca Uşak'a bir hızlı yüksek tren garı inşa edeceğiz. Biz ne dedik havayolu halkın yolu olacak dedik ve bunu yaptık mı yaptık. Vatandaşım otobüs fiyatına uçakla seyahat edecek. Banaz Küçükler Barajı'ndan aldığımız suyu Uşak'a getirdik. Uşak OSB için Kocadere ve Uzundere Barajı üretim hatlarını inşa ediyoruz. Şimdiye kadar 39 adet sulama tesisini bitirdik. Uşak'a 725 milyon TL tutarında tarımsal destek verdik. Yaptığımız bu yatırımlar ve verdiğimiz destekler sayesinde Uşak bölgenin parlayan yıldızı oldu" dedi.

 


Galatasaray 6 golle kazandı, Fenerbahçe'nin rekorunu kırdı!

GTÜ Öğrencileri, Filistin'e destek için oturma eylemi düzenlediler

Sivas YHT o saatlerde Kocaeli’den geçecek

2 Haziran’da 7 ilçe ve beldede yerel seçim tekrarlanacak

Kocaeli'deki barajlar ne durumda?

Kocaeli'de o gün yağmur var

İYİ Parti'nin yeni TBMM Grup Başkanvekilleri belli oldu

Başiskele’ye yeni gasilhane

Başkan Büyükgöz Huzurevinde Nikah Kıydı

3. Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri bu akşam Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde devam edecek

İzmit’te Hıdırellez coşkusu devam ediyor

Kocaeli’de ekmek artık 10 lira!

Kurban kesim bedeli belirlendi

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 61 milyon lira ceza

5 ilçede planlı elektrik kesintisi olacak

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Gölcüklü pehlivanların Fethiye başarısı

İsmail Balaban’ı yenen Hamza Özkaradeniz başpehlivan oldu

Derinceliler Hıdırellez pikniğinde buluştu

Pres makinesine sıkışan fabrika sahibi hayatını kaybetti

17 araç alev alev yanmıştı, hasarın boyutu ortaya çıktı

İstinat duvarındaki 241 yıllık tarih

Yangın eğitimi için Tekirdağ’dan Kocaeli’ye geldiler

Kocaeli’de ilginç görüntü: Karayolunda çırılçıplak dolaştı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Sivas YHT o saatlerde Kocaeli’den geçecek

2 Haziran’da 7 ilçe ve beldede yerel seçim tekrarlanacak

Kocaeli'de o gün yağmur var

İYİ Parti'nin yeni TBMM Grup Başkanvekilleri belli oldu

Kurban kesim bedeli belirlendi

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 61 milyon lira ceza

Kara Yollarında Durum

Erdoğan: Türk siyasetinde yumuşama sürecini başlatalım istiyorum

Cezaevlerinde 58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor

Yeni anayasa mesaisi sürüyor: Kurtulmuş 3 parti yönetimiyle görüşecek

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Galatasaray 6 golle kazandı, Fenerbahçe'nin rekorunu kırdı!

Gölcüklü pehlivanların Fethiye başarısı

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 2 - Denizlispor: 1

Çayırova Belediyesi, yarı final için Gaziantep deplasmanında

Sakarya maçı için karar!

Spor okullarında çocuklara ücretsiz eğitim

Kocaelispor’da Bodrum yolculuk programı belli oldu

Rüya Şükran Güvenç turnuvanın en iyisi seçildi

Amatör ligde tekmeler havada uçtu

Derince Birlikspor, kupasını Başkan Gökçe’nin elinden aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

YAZARLAR