Tarih: 28.12.2015 13:11

İğneyle kuyu kazıldı 90 saatte kurtarıldı

Facebook Twitter Linked-in

İzmir'in Basmane semtinde 20 metre derinliğindeki su kuyusunda göçük altında kalan vatandaş, 3.5 gün süren çalışmanın sonunda kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Konak ilçesine bağlı Basmane semtinde onarım için girdiği su kuyusunda göçük altında kalan kişi, yaklaşık 90 saat süren çalışma sonunda kurtarıldı. Beytullah Karakaş (37), geçen perşembe günü Basmane semtindeki evinin bahçesinde bulunan 20 metre derinliğindeki kuyuyu genişletmek için içine girdi. Çalışma sırasında kuyuda toprak kayması meydana geldi. Olayı görenler durumu sağlık, AKS 110 ve polis ekiplerine bildirdi. 

İSKELE İNŞA EDİLDİ 
Araç girişinin olmadığı sokaktaki kuyuda meydana gelen toprak kayması nedeniyle iş makineleri kurtarma çalışmalarında kullanılamadı. Bunun üzerine UMKE ve AFAD ekiplerinden yardım istendi. Yeni bir toprak kaymasını engellemek için ekipler kerestelerden iskele inşa etti, ardından da adeta iğneyle kuyu kazdı. 3 gün boyunca aralıksız çalışan ekipler dün saat 13.00 sıralarında kuyunun 13'üncü metresinde Beytullah Karakaş'ı (37) yaralı halde buldu. Karakaş'ın vücudunun büyük bölümünü örten toprak ve taş parçaları, ekiplerin titiz çalışmasıyla kuyudan dışarı çıkartıldı. 

YAKINLARI SEVİNDİ 
Karakaş'ın hayatta olduğu tespit edilince sağlık ekipleri ilk müdahalede bulundu. Yaklaşık 90 saat sonra toprak altından çıkarılan Karataş, ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çevrede bekleyen yakınları büyük sevinç yaşarken, Karakaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —