• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

İftar menüsü fiyatları açıklandı

Ülke genelinde sayıları 100 bine ulaşan restoranlarda her bütçeye uygun iftar menüleri sunulacak. Menüler bu yıl 30 liradan başlayacak

EKONOMİ 24.04.2019 14:07:00 0
İftar menüsü fiyatları açıklandı

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, ramazanda, ülke genelinde sayıları 100 bine ulaşan restoranlarda her bütçeye uygun iftar menüleri sunulacağını belirterek, menülerin bu yıl 30 liradan başlayacağını bildirdi.

Bingöl, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 100 bin civarında restoran ve lokanta bulunduğunu, bu işletmelerde istihdam edilen kişi sayısının en az 2 milyon olduğunu söyledi.

Bu yıl da ramazan dolayısıyla özellikle büyükşehirlerde bulunan restoranlarda hummalı çalışmaların başladığını ifade eden Bingöl, yoğun bir hazırlık içerisinde iftar ve sahurları beklediklerini kaydetti.

Her yıl ramazan ayı öncesi ve döneminde lüks iftarların eleştiri konusu olduğunu hatırlatan Bingöl, restoranların her bütçeye göre alternatif sunduğunu bildirdi.

Bingöl, "Milyonlarca insanın doğrudan, bir o kadarını da dolaylı olarak istihdam eden, yüz binlerce çiftçi, üretici, besici, hayvancının geçimini sağlayan sektörümüze yöneltilen bu eleştiriler hem acımasız hem de haksız." diye konuştu.

Bingöl, ülke genelinde sayıları 100 bine ulaşan restoranlarda her bütçeye uygun iftar menüleri sunulacağını belirterek, menülerin bu yıl 30 liradan başlayacağını, mekana ve çeşide göre 300 liraya kadar çıkabileceğini bildirdi.

Restoranlarda iftar zamanında çalışanları tatlı bir telaşın aldığını dile getiren Bingöl, kendilerinin oruç tutsa bile önceliklerinin müşterilerinin iftarlarını bir an önce açmalarını sağlamak olduğunu, her zaman hızlı ve sıcak servis yapmak istediklerini söyledi.

Ramazan Bingöl, her yıl olduğu gibi bu ramazan için de "Dünyada ve Türkiye'de bu kadar aç varken lüks iftar sofraları israf değil?" ve "Menüler çok pahalı" şeklinde eleştiriler almaya başladıklarını aktardı.

Her sektörde olduğu gibi yeme-içme sektöründe de mekana, çalışan sayısına, lokasyona, menüye ve benzeri konulara göre fiyatların değiştiğini ifade eden Bingöl, şunları kaydetti: "Diğer sektörlerde de geniş bir fiyat yelpazesi var. 50 liraya da ayakkabı var, bin liraya da veya 2 liraya da kahve var, 25-30 liraya da... Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Bu iftar menüleri gerçekten bir ihtiyaç... Milyonlarca insanın geçimini sağlayan, yüz binlerce, hatta milyonlarca Müslüman turiste de hitap eden iftar menüleri ekonomik anlamda da canlılığı sağlıyor. Sonuçta sektörün tedarik zinciri de milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Restoranları kapatsak eleştiri konusu eksikler düzelecek mi? İşsizlik artacak, üreticimiz sıkıntıya girecek."

Bingöl, restoran sahipleri olarak ramazanda her keseye uygun iftar sunmak için çalışmalarını yaptıklarını, ülke ekonomisine değer katmak için ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini söyledi.

BBC’den Trump’ın tazminat davasına yanıt: "Bu davada kendimizi savunacağız"

Seçer: "Demokrasi bir miras değil, emek isteyen canlı bir süreçtir"

Kiracı, dükkan sahibini göğsünden bıçakladı

Antalya’da son 1 haftada 11 bin 553 araç ve sürücüne ceza kesildi

Güllü’nün oğlu adliyeye müşteki olarak ifade vermeye gitti

Başkan Topaloğlu: "Seramik sanatına gönül verenler ortaya çok güzel eserler çıkarıyor"

Gaziantep’te hafif ticari araç ile tır çarpıştı: 2’si çocuk 3 yaralı

Van’da Dünya Gönüllüler Günü kutlandı

Yayaya çarpmamak için motosikleti devirdi: 1 yaralı

Safranbolu’ya Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Karadeniz’de sivil gemiler hedef alınmamalı, ikazlarımızı ilettik"

Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali başlıyor

Karabük’te 70 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Karabük’te Antik Mısır dönemine ait heykel ele geçirildi

Bıçaklı dehşet olayında babanın tahliyesine Başsavcılıktan itiraz

Diyarbakır firmaları, Uluslararası Şam Fuarında yerini aldı

Denizli’de 36 hastaya evde hemodiyaliz tedavi uygulanıyor

Samsun’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Vali Çiçek: "Turist rehberlerinin sahadaki görüşleri bizim için önemli"

Esenyurt’ta toplu açılış şöleni: Dev projeler hayata geçirildi

Takla atan otomobil refüje düştü: 2 yaralı

Yozgat’ta motosikletli sürücü şarampole yuvarlandı

Çocuklarının boğazına bıçak dayayan o babaya tahliye

Kaza yapan araçlarının yanında bekleyen vatandaşlara otomobil çarptı: 5 yaralı

Kapsayıcı okul gelişim modeli projesi devam ediyor

Elaızığ’da doğaya yem bırakıldı

Keçiören Belediyesi Pakistan Peşaver şehitlerini düzenlenen törenle andı

Meteorolojiden Kayseri’ye don uyarısı

Karacabey’de belediyecilik sahada yapılıyor

Bingöl’de aranan şüpheli yakalandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.