• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

İdlib'de rejimden kaçan Şehban: Ailemi rejimin eline bırakacağıma ölürüm daha iyi

Esed rejiminin İdlib'in güneyinde ilerlemesi üzerine Suriye-Türkiye sınır hattına göç eden sivillerden Şehhad, "Hava saldırılarından ziyade rejimin ilerlemesinden korktuk. Ailemi rejimin eline bırakacağıma ölürüm daha iyi." dedi.

DÜNYA 22.08.2019 14:44:00 0
İdlib

Beşşar Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle İdlib'in güneyinde ilerlemesi üzerine Suriye-Türkiye sınır hattına göç, çaresizlik içinde sürüyor.

Rejim ve Rusya'nın son günlerdeki yoğun saldırılarından kaçarak, Türkiye sınır hattındaki Kefer Lusin köyüne göç eden sivillerden Ebu İmran,, İdlib'in güneyindeki Babolin köyünde bombardımanın tahammül edilemez hale gelmesiyle kaçtıklarını söyledi.

"Nereye gideceğimizi bilmiyoruz"

"Komşularımızın ve amcamın evinin vurulması üzerine eşyalarımız toparladık ve yola çıktık. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz." diyen Ebu İmran, tüm yolların göç eden sivillerin araçlarıyla dolduğuna işaret etti.

Ebu İmran, "Kimi çadırlarda kimi tarım arazilerinde kimi zeytin ağaçlarının altında. Kimden ne isteyeceğimizi bilmiyoruz. Kim bize barınak, yemek, su temin edecek?" ifadelerini kullandı.

"Çocuklar ne gece ne gündüz uyuyabiliyordu"

İdlib'in Marhatat köyünden Abdo Şehhad da "Hava saldırılarına üç gün dayanabildik. Son günlerdeki kadar kuvvetli bombardımanla ilk defa karşılaştık." dedi.

Şehhad, köylerine 2,5 kilometre uzaklıktaki Hiş köyünün vurulması üzerine kendi evlerindeki camların da patladığını belirtti.

"Çocuklar ne gece ne gündüz uyuyabiliyordu." ifadesini kullanan Şehhad, şöyle devam etti:

"Köyden yürüyerek kaçmaya çalıştık. Daha sonra köye dönüp motosikletle ailemi aldım. Hızla yola koyulduk. Bir araçla çarpıştık. Kalçam kırıldı. Hastaneye kaldırdılar. Tedavi görüp tekrar yola koyulduk. 10 gündür buradayız. Bizimle kimse ilgilenmedi. Su veren bile olmadı. Hava saldırılarından ziyade rejimin ilerlemesinden korktuk. Ailemi rejimin eline bırakacağıma ölürüm daha iyi. Allah'tan korkmayandan korkacaksın."

"Her şeye ihtiyacımız var"

İdlib'in Hiş köyünden Nizar Ali de "Yollar kaçmaya çalışan sivillerin araçlarıyla dolu. Her çadırda 5-6 aile kalıyor. Her şeye ihtiyacımız var." değerlendirmesini yaptı.

Ali, rejim ve Rusya'nın, sivil yerleşim ya da cephe hattı ayrımı yapmaksızın saldırdığını söyledi.

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki göç sürecini izleyen ve verilendiren Suriye Müdahale Koordinatörlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye ve Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan İdlib mutabakatından bu yana bölgede 945 bin 992 sivil yerinden edildi.

Rejimin son dönemdeki ilerlemesi neticesinde Han Şeyhun ilçesi tamamen boşaldı, saldırıların Eriha, Serakib ve Maaretinuman ilçelerine genişlemesi durumunda, göç edenlerin sayısının 1,5 milyona ulaşmasından endişe ediliyor. 

 AA

Ağrı’da kazada kaldırıma çarpan araç takla attı: 2 yaralı

İmren Alaçatıspor, Balçova Termalspor evinde mağlup

Sokak kedisine üşümesin diye kestane kazanının yanında bakıyor

Zigana’da roller değişti: Yenisinden geçiliyor, eskisinde eğleniliyor

AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: "AJet ve Türk Hava Yolları sadece birer havayolu şirketi değil, aynı zamanda Türkiye’nin dünyaya açılan yüzü^"

Özhan Çıvgın: "Son anlarda kontrolü kaybettik"

Hasan Dağı’na tırmanan 2 üniversite öğrencisi dağda mahsur kaldı

Siirt’te yol bakım seferberliği

Kurtalan’da maddi hasarlı kaza

Turşuların başrol oyuncusu lahananın hasadına devam ediliyor

Çeşme Belediyespor, Özderespor deplasmanından puansız döndü

AK Parti Karesi’den mahalle buluşması

Muş’ta firari hükümlü yakalandı

Adana’da motosiklet kazası: 1 ölü

Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç devam ediyor)

KYK’lı öğrencilerden ve derneklerden yangın sonrası Marmaris’e can suyu

Başkan Özel’den Durbay için taziye mesajı

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hayatını kaybetti

Tokat’ta otomobil traktörle çarpıştı: 4 yaralı

Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 1 - Kocaelispor: 1 (Maç sonucu)

Türkeli’nde sahil yolu ulaşıma açıldı

"Eşime neden baktın" diyen genci öldüren zanlı tutuklandı

Yozgat’ta meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mağaralar boşaldı, silahlar yakıldı, yakılıyor"

Park halindeki araçlara çarpan otomobil hurdaya döndü: 1 ölü, 1 ağır yaralı

13’ü çocuk 29 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

1 kişinin öldüğü esnaf kavgasında 4 kişi gözaltına alındı

Posof Belediyesi’nden yolda kalan tır şoförlerine sıcak çorba

Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybett

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Denizli’ye geliyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.