Tarih: 09.10.2020 20:25

İcra Kâtibi Ne İş Yapar?

Facebook Twitter Linked-in

 

İcra işlemlerinin gerçekleştirilmesi aşamasında sorumlulukları belgelerin tutulması ve paraların kayıt altına alınmasıdır.

 

Haciz yoluyla gerçekleşecek işlemlerde evrak takibinin yapılması, haciz işlemini gerçekleştirmeye gidip işlemleri başlatması görevleri arasında yer almaktadır. Haciz sırasında malların tespitinin yapılması da onun görev alanına girmektedir. Haciz sırasında teslim alınan kıymetli eşya veya parayı gerekli vezneye teslim etmek yükümlülükleri arasında yer almaktadır. İcra Kâtibi Ne İş Yapar? Sorusuna verilecek yanıtlar arasında haciz bildirim defterlerinin tutulması işlemleri de gelmektedir. İcra kâtibi sıfatıyla adlandırılan kişiler görevleri icabı olarak gereklilik halinde müdürlüğün dışında da hizmet verirler.

 

İcra Kâtibi Kimdir? Dendiğinde birden fazla verilebilecek cevap söz konusudur. Görevleri gereği yerine getirmekle yükümlü oldukları işler vardır. İcra müdürlüklerinin kendilerine verdiği yetkiler doğrultusunda haciz işlemlerini gerçekleştirirlerken satış işlemleri de onların görev alanında bulunur. KOBİ kısaltmasının ne anlama geldiği merak edilen konulardan biridir. KOBİ Açılımı hakkında öğrenilecek bilgilerden birİ de Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler tanımlanmak istendiğinde KOBİ kısaltmasından yararlanıldığıdır. Üretim ve hizmet sektörünü tanımlamak için bu kısaltma ifadeleri kullanılmaktadır. KOBİ olarak tanımlanan işletmeler çeşitli destekler aracılığı ile iş hacimlerini genişletme konusunda yardım alabilmektedirler. Bu desteklerden biri de KOSGEB adı verilen yardımları kapsamaktadır. Kobilere destek verilmesindeki amaç kurumsallaşmalarına olanak yaratmak ve ekonomiye katkılarını arttırmaktır. Ekonomi kavramı birçok konuyu içinde barındırır. Üretimden, tüketime, ticaretten dağıtıma kadar pek çok konu ekonomi alanında değerlendirilmektedir. Ekonomiye katkı sağlayan unsurlar arasında ise kuruluşlar, meslekler yer alırken büyük veya küçük işletmeler kadar geniş bir katılım ağına sahiptir.

 

Toplumların ekonomilerinin gelişmesine yol açan birçok sebep bulunur. Bu sebepler arasında da toplumun gelişerek güçlenmesi yer alır. Ekonomik yönden güçlü toplumlarda yaşayan bireylerin de yaşam standartları bu doğrultuda oldukça iyi olacaktır. Aynı zamanda ekonomisi güçlü toplumlar gelişmelere de açık olacaklardır. KOBİ adı verilen işletmeler sınıflandırılırken mikro, küçük işletme, orta büyüklükteki işletme olarak kategorize edilirler. Yıllık çalışan kişi sayısı 10 kişiden az olduğunda işletme mikro işletme olarak adlandırılmaktadır. Küçük işletme tanımında ise yıllık çalışan sayısı 50 kişiden az olarak belirlenmektedir. Orta büyüklükteki işletme tanımlanacağı zaman ise yıllık çalışan istihdam sayısının ikiyüzelli kişiden az olması gerekmektedir. Bu kriterler KOBİ olarak adlandırılan işletmeler tanımlanırken kullanılmaktadır. KOBİ olarak adlandırılan kuruluşların eekonomiye katkıları yadsınamaz bir gerçektir.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —