Tarih: 24.12.2015 15:03

HZ.Muhammed'e Hakaret Eden CHP'li Üye İhraç Edilecek

Facebook Twitter Linked-in

Manisa Şehzadeler'de CHP İlçe Başkanı Semih Balaban, sosyal medya hesabından Mevlid Kandili nedeniyle yaptığı paylaşımda,HZ.Muhammet'e hakaret içeren sözler sarf ettiği öne sürülen CHP İl Gençlik Kolları üyesi Deniz Bulut adına özür diledi. Bulut'u ihraç edeceklerini söyleyen Balaban, "İnanca yapılan en küçük bir saygısızlığa tahammülümüz yok" dedi.

HERKESTEN ÖZÜR DİLEDİ

Mevlid Kandili gecesi, Hz. Muhammed'e sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içeren sözler sarf eden CHP İl Gençlik Kolları üyesi Deniz Bulut, büyük tepki gördü. CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, yönetimi ile birlikte düzenlediği basın toplantısı ile üyesi Deniz Bulut adına herkesten özür diledi.

"CHP'NİN BU KONULARDA HİÇBİR ŞEKİLDE HOŞGÖRÜSÜ YOKTUR"

CHP olarak her zaman inançlara ve düşüncelere saygılı bir parti olduklarını belirten CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, şunları söyledi:

"Altı okumuzdan biri laiklik. Laikliğin anlamı din ve vicdan özgürlüğü, insanların inancını her koşulda özgürce yaşaması ve inançlarını her koşulda özgürce savunabilmesi. Biz böyle bir anlayışa sahip olan bir parti olarak özellikle halkımızın kutsal değerlerine en ufak bir saygısızlığa tahammülümüz yoktur ve insanların inançlarına saygısızlık bizim haddimize değildir. Biz bu anlamda CHP olarak, bir üyemizin sosyal medyada yaptığı bu olumsuz davranışı kınıyoruz. İhraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edildi ve gereği yapılacak. Bu konularda CHP'nin hiçbir şekilde hoşgörüsü yoktur. Çünkü biz inançlara saygılı, düşünce özgürlüğünü savunan ve herkesin de inancını özgürce yaşadığı bir Türkiye için mücadele eden bir partiyiz. CHP büyük bir ailedir. Bu davranış CHP'yi bağlayıcı bir durum değildir. Zaten biz de bu rahatsızlığımızdan dolayı gereğini yapıyoruz. Ben kendi adıma halkımızdan özür diliyorum."

"BİN DÜŞÜNÜP BİR YAZIN UYARISI"

Balaban, konuşmasının sonunda CHP'li gençleri sosyal medya hesapları üzerinde paylaşacağı yazılarda 'bin düşünüp bir yazmaları' konusunda uyardı.

işte o paylaşım

deniz2




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —