Tarih: 25.05.2016 08:30

HUZURUNUN TEK İLACI Namazdır

Facebook Twitter Linked-in

Sönmezoğlu Kişisel, toplum ve aile huzurunun yegâne ilacının namaz olduğunun altını çizerek namazın önemine değindi.

Mehmet Sönmezoğlu’nun konferansı, Kazakistan uyruklu öğrencinin Yerkebulan Baigabylov’un kuran tilavetiyle başladı. Aynı zamanda Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Müdürü olan eski Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun konuşmasından önce Kocaeli Müftü Yardımcısı İlyas Öztel, namaz hakkında ayet ve hadislerle bilgiler verdi.

BİZİM FARKIMIZ NAMAZ OLMALI
Çok önemli bir günde ve kandilin arifesinde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Mehmet Sönmezoğlu, "Namaz cennetin anahtarı cehennemin de kilididir. Bizde iman ile birlikte namaz olduktan sonra gerisi kolaylaşıyor. Müslüman coğrafyasında problemlerimiz bulunmakta. Şeytanların çoğaldığı kişilerin ve ailelerin içine girdiği dönemdeyiz. Şu fani dünyada peygamberler yaşadılar, hepsi ayrı ayrı imtihanlar yaşadı. Bu hayatın sonunda dua edip Müslüman olarak yaşat ve öldür demiştir. Müslüman olarak yaşamın yegane yolu, bizim farkımızı gösteren tek ölçü namazdır" dedi. 

YÜCE ALLAH SECDEDE KULUNA YAKLAŞIR
Namazın mutlaka hayatımızda olması gerektiğine dikkat çeken Sönmezoğlu, "Bu kadar büyük ve ağır olan bir ibadeti yaptıktan sonar yorulmamız mı gerekiyor? Çünkü Allah ile buluşuyoruz. Hayır, yorulmayız, bilhasla rahatlamış, huzura kavuşmuş oluruz. İftar anında ve secde zamanında Cenabı Hak bizimle en yakın hale gelir. Bir hadisi şerifte şöyle buyurulur, Kul namaza durduğu zaman melekler derler ki, bu kulunuzun geçmişte yaptığı ve gelecekte yapacağı yükler var ne yapalım. Kaldırın der Yüce Allah. En büyük disiplin hayatımızda namazdır" İfadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —