Tarih: 19.12.2016 16:02

Huzurlu bir yılbaşı için Büyükşehir ekipleri iş başında

Facebook Twitter Linked-in

Yılbaşı gecesini vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve huzurlu ortamda geçirebilmeleri için yapılan denetimlere Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı personeli katıldı.

İŞYERİ SAHİPLERİ BİLGİLENDİRİLİYOR

Denetim ekipleri tarafından mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde denetimler yapıldı. Ruhsat, gıda güvenliği, teknik ve hijyenik kriterlerin incelendiği denetimler de işyeri yetkilileri ve çalışanlar bilgilendirildi. Denetimlerde söz konusu işletmelerin mutfaklarını kontrol eden ekipler, kullanılan araç gereçlerden yiyecek ve içeceklerin son kullanma tarihlerine, çevrenin ve personelin temizlik kurallarına uygun olup olmamasına kadar pek çok ayrıntıyı büyük bir titizlikle kontrol ediyor. Yılbaşı tedbirleri kapsamında; halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek etkenlerin tespit edilerek önlem alınması, olumsuzlukların giderilmesi konusunda titiz davranan denetim ekipleri, işyeri sahiplerini ve çalışanlarını bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor.

ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Denetimlerde yılbaşı dolayısıyla vatandaşların alışverişlerinde suiistimal gösteren kişi ve işletmeler uyarılarak, ikaz ediliyor. İşletme sahiplerinden sorumlulukları konusunda daha dikkatli ve titiz olmaları isteniyor. Kocaeli halkının sağlığı ve huzurunu öncelikleri arasında tutan Büyükşehir Belediyesi, denetimlerini yılbaşına kadar aralıksız devam ettirecek.

ALO GIDA 174

Tüketicilerin de duyarlı davranması gerekiyor. Vatandaşlarımız işyerlerinde görülen gıda güvenliği, temizlik ve hijyenle ilgili her türlü olumsuzluğu Alo Zabıta 153 ve Alo Gıda 174 ihbar ve şikâyet hatlarına veya 444 11 41 Çağrı Merkezi ve Çözüm Masası kanalıyla yetkililere bildirebilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —