Huzurevi'nde huzur kalmadı!

Huzurevi

Huzurevi'nde huzur kalmadı!

Darıca'da bulunan Kocaeli Valiliği Darıca Gazeteciler Cemiyeti H. Memduh Kızılağaç Huzurevi Müdürü Yıldız Özer, depremde hasar gören binan yıkılp yeniden yapılmasını talep ettiklerini söyledi.Kocaeli Valiliği Darıca Gazeteciler Cemiyeti H. Memduh Kızılağaç Huzurevi 1999 yılında meydana gelen depremin ardından GTYE'nin hazırlamış olduğu rapora göre hasarlı durumda. Huzurevinde bulunan yaşlılar ve personel geçici olarak başka bir yere tanışıp binanın yeniden yapılmasını talep ediyorlar. Konuyla ilgili olarak Kocaeli Valiliği Darıca Gazeteciler Cemiyeti H. Memduh Kızılağaç Huzurevi Müdiresi Yıldız Özer şunları söyledi: "Kocaeli Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tüm binalarını depreme dayanıklılık ölçümlerinin yapılmasını istedi. Bu konu bize de bildirildi. Bizde daha sonra bir araştırma yaptık. Piyasadaki diğer şirketlerin bu işi çok maliyetli yaptıklarını öğrendikten sonra Gebze Yüksek Teknoloji Enstütüsü'nden bu ölçümü yaptırdık.

ÇÖKME DURUMU VAR

GTÜ ölçümün yapılması için başvuruda bulunduk. Gelip binanın ölçümlerini yaptılar. Ramazan bayramı öncesinde ölçümler belli iken daha fazla üzülmeyelim diye raporların sonuçları geç açıklandı. Raporda binanın çökme durumu olduğu ve can güvenliği taşımadığı ibaresi yazıldı. Bizde daha sonraki süreçte il müdürlüğümüze, Çevre Şehircilik Müdürlüğüne, Darıca Kaymakamlığına raporları ilettik. Bu raporlar daha sonra üst mercilere sunuldu. Daha bizler il müdürlüğünde bir toplantı yaparak can güvenliği taşımıyorsa yaşılılar bu binada durmasınlar. Kendi istekleri sözkonusu olsun. Hizmet dönüşüm modeline gidelim. Evine gitmek isteyen evine gitsin, başka huzurevlerine nakil isteyen veya Kocaeli'nde başka huzurevlerine gitmek isteyenler yönünde bir karar alındı.

YENİ BİR BİNA YAPILSIN

Ondan sonra Kocaeli İl Müdürlüğü Kocaeli'ndeki Gündoğdu Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne kısa sürede boşaltılmamızı yönünde bir öneri getirdi. Yaşlılarla birlikte gidip orayı gördük. Yaşlılarımız gösterilen yerden memnun kalmadı. İl müdürlüğünde birkaç kez daha toplantı yaptık. Hem personelin hem de yaşlıların Gündoğdu'ya gitmek istemediklerini belirttim. Oraya gitme konumuz iptal edildi. Yetkililer daha sonra buraya gelerek başka bir rapor alınılması veya rapor değişebilir diye görüşlerini belirtiler. İl müdürlüğüne kiralanma biçiminde başka binaları gösterdik. Rapordan sonra 16 yaşlımız buradan ayrıldı. Şuanda 20 tane yaşlımız burada. Hizmet modeli biçiminde bir bina kiralanarak yaşlıların taşınıp bu yerin yıkılıp yeniden yeni bir bina yapılmasını talep ediyoruz. Burası korunarak tekrar bir huzurevi yapılsın."

 



Karayolunda durumlarından şüphelenilen şahıslarda kaçak parfüm ele geçirildi

Pınarbaşı’da CHP meclis üyesi adayına yönelik saldırının sanıkları hakim karşısında

Hafif ticari araç sürüye daldı, 10’dan fazla koyun telef oldu

OKA’dan Samsun’da kalkınma odaklı toplantı: 2026 destek programları görüşüldü

Uygulama noktasında uyuşturucu darbesi: 30 milyon TL’lik uyuşturucuyla yakalandı

Kayseri’de kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 2 şahıs yakalandı

Palmiye Sitesi davasında karar: 10 sanığa hapis, 4 sanığa beraat

Uyuşturucu davasında ceza yağdı

Bursa’daki aynı evde baba-kızın ölümündeki sır perdesi aralandı

Çocukların maçında kadın hakeme saldıran antrenör tutuklandı

AB’deki Doğu Kanadı ülkeleri ilk kez zirve düzenledi

İki ayrı uyuşturucu davasında 3 sanığa hapis cezası

Alacak verecek meselesinde ağabeyini vuran sanık yeniden hakim karşısında

Sındırgı’da "Yerli Malı Haftası" tarhana ve keşkekle şenlendi

Bursa’da vinçten düşen iş makinesi paniğe neden oldu

Bursa’da 2 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Gaziantep’te tepki çeken görüntü: Çocuk işçiye inşaat alanında darp

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: "Bağımlılıkla mücadelede en önemli tedavi yöntemi zorunlu tedavidir"

Edirne’de motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiği feci kaza kamerada

Kastamonu’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine yeni başhekim

Enes Çelik’ten Somaspor galibiyeti sonrası sert çıkış

Körfez Ticaret Odası’nda "3. Sektör ve Öğrenci Kariyer Buluşması"

Malatya’da ‘akran zorbalığı’ haberlerine velilerden tepki

Dükkan sahibini bıçaklayan kiracı ve arkadaşı adliyeye sevk edildi

Konya’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Muş’ta 1 milyon 820 bin TL’lik sahte ürün ele geçirildi

Iğdır’da 26 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Liverpool şampiyonluk kutlamalarına dalan sürücüye 21 yıl 6 ay hapis

Öğrencilerden öğretmene şiddete sendikalardan tepki

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.