Tarih: 09.10.2015 14:19

Huzurevi'nde huzur kalmadı!

Facebook Twitter Linked-in

Darıca'da bulunan Kocaeli Valiliği Darıca Gazeteciler Cemiyeti H. Memduh Kızılağaç Huzurevi Müdürü Yıldız Özer, depremde hasar gören binan yıkılp yeniden yapılmasını talep ettiklerini söyledi.Kocaeli Valiliği Darıca Gazeteciler Cemiyeti H. Memduh Kızılağaç Huzurevi 1999 yılında meydana gelen depremin ardından GTYE'nin hazırlamış olduğu rapora göre hasarlı durumda. Huzurevinde bulunan yaşlılar ve personel geçici olarak başka bir yere tanışıp binanın yeniden yapılmasını talep ediyorlar. Konuyla ilgili olarak Kocaeli Valiliği Darıca Gazeteciler Cemiyeti H. Memduh Kızılağaç Huzurevi Müdiresi Yıldız Özer şunları söyledi: "Kocaeli Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tüm binalarını depreme dayanıklılık ölçümlerinin yapılmasını istedi. Bu konu bize de bildirildi. Bizde daha sonra bir araştırma yaptık. Piyasadaki diğer şirketlerin bu işi çok maliyetli yaptıklarını öğrendikten sonra Gebze Yüksek Teknoloji Enstütüsü'nden bu ölçümü yaptırdık.

ÇÖKME DURUMU VAR

GTÜ ölçümün yapılması için başvuruda bulunduk. Gelip binanın ölçümlerini yaptılar. Ramazan bayramı öncesinde ölçümler belli iken daha fazla üzülmeyelim diye raporların sonuçları geç açıklandı. Raporda binanın çökme durumu olduğu ve can güvenliği taşımadığı ibaresi yazıldı. Bizde daha sonraki süreçte il müdürlüğümüze, Çevre Şehircilik Müdürlüğüne, Darıca Kaymakamlığına raporları ilettik. Bu raporlar daha sonra üst mercilere sunuldu. Daha bizler il müdürlüğünde bir toplantı yaparak can güvenliği taşımıyorsa yaşılılar bu binada durmasınlar. Kendi istekleri sözkonusu olsun. Hizmet dönüşüm modeline gidelim. Evine gitmek isteyen evine gitsin, başka huzurevlerine nakil isteyen veya Kocaeli'nde başka huzurevlerine gitmek isteyenler yönünde bir karar alındı.

YENİ BİR BİNA YAPILSIN

Ondan sonra Kocaeli İl Müdürlüğü Kocaeli'ndeki Gündoğdu Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne kısa sürede boşaltılmamızı yönünde bir öneri getirdi. Yaşlılarla birlikte gidip orayı gördük. Yaşlılarımız gösterilen yerden memnun kalmadı. İl müdürlüğünde birkaç kez daha toplantı yaptık. Hem personelin hem de yaşlıların Gündoğdu'ya gitmek istemediklerini belirttim. Oraya gitme konumuz iptal edildi. Yetkililer daha sonra buraya gelerek başka bir rapor alınılması veya rapor değişebilir diye görüşlerini belirtiler. İl müdürlüğüne kiralanma biçiminde başka binaları gösterdik. Rapordan sonra 16 yaşlımız buradan ayrıldı. Şuanda 20 tane yaşlımız burada. Hizmet modeli biçiminde bir bina kiralanarak yaşlıların taşınıp bu yerin yıkılıp yeniden yeni bir bina yapılmasını talep ediyoruz. Burası korunarak tekrar bir huzurevi yapılsın."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —