Tarih: 09.11.2016 16:09

Hürriyet'ten 10 Kasım mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Hürriyet mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 78. yıldönümü olan bugün sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak rahmetle anıyoruz.

Büyük Önderimizin aramızdan ayrılışının üzerinden yıllar geçtikçe engin düşüncelerinin değerini ve kıymetini çok daha iyi anlıyoruz. Nitekim geride bıraktığımız son 15 yılda ne kadar korkuyorlarsa o kadar yasakladılar, ne kadar tahammül edemiyorlarsa o kadar silmeye çalıştılar. Ancak bu aziz millet, karanlık zihniyetin korkularına ve tahammülsüzlüklerine asla yenilmemiştir. 15 Temmuz darbe girişiminde de, yüzlerce şehit ve gazimizin kanıyla korunan bir kişinin dikta rejimi değil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu millet iradesine dayalı parlamenter sistem olmuştur. 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu iradesine ve Cumhuriyetin değerlerine karşı olanlara ve Atatürk’ün kurduğu laik-demokratik-sosyal-hukuk devleti sistemini yıkmak için elinden geleni yapanlara karşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sonsuza kadar yaşatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk'ü özlem, saygı, sevgi ve rahmetle anıyor, göstermiş olduğu yolda doğruluktan, eşitlikten, adaletten, hukuktan ve demokrasiden vazgeçmeden, bu emaneti koruyacağımıza bir kez daha söz veriyoruz" ifadelerini kullandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —