Tarih: 02.10.2021 11:07

Hurda Bakır Fiyatları En Güncel Haliyle Mertsan Hurda’ da!

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Hurda Bakır Fiyatları En Güncel Haliyle Mertsan Hurda’ da!

Hurda bakır fiyatları, hurdacılar ve tüketiciler tarafından oldukça merak edilmektedir. Binlerce kişi tarafından takip edilen bakır hurda fiyatı ise bakırın türüne göre değişiklik gösteriyor. Peki hurda bakırın kilosu neye göre belirleniyor? Anlık bakır fiyatları nereden takip ediliyor? İşte hurda bakır fiyatları hakkında merak edilenler....

 

Hurda Bakır Fiyatları 2 Ekim 2021

Mertsan Hurda verilerine göre 2 Ekim 2021 tarihine ait hurda bakır fiyatları aşağıdaki gibidir. Diğer hurda fiyatları için firmanın internet sitesi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Hurda Soyma Bakır Fiyatı

78,00 TL

Hurda Lama Bakır Fiyatı

78,00 TL

Hurda Antkron Kırma ( Kalın Kırma ) Fiyatı

78,00 TL

Hurda TTR Kırma ( İnce Kırma ) Fiyatı

78,00 TL

Hurda Külçe Bakır %98 Fiyatı

70,00 TL

Hurda Bakır Talaşı Fiyatı

69,00 TL

Hurda Kırkambar Kırma Bakır Fiyatı

70,00 TL

Hurda Kırkambar Bakır ( Bobin, Yanık Boru )

70,00 TL

Hurda Kızıl Parça Rg5 (Dişli ,Yatak,Burç vb.)

72,00 TL

Hurda Kızıl Talaşı RG5 Fiyatı

61,00 TL

 

 

Hurda Bakırın Kilosu Nasıl Belirleniyor?

Hurda bakırın kilosu, ağırlıklı olarak Londra Metal Borsası ( LME ) verilerine göre belirlenmektedir.  Bakır ticaretinin yapıldığı diğer borsalar ise (COMEX/NYMEX) ve Shangai Futures Exchange (SHFE)’dir. 

 

Dünya genelinde ve ülkemizde arz-talep ekonomi yasalarına göre belirlenen metal fiyatlarından bazı maliyetler çıkarılarak hurda fiyatları oluşturulmaktadır. Ayrıca ülkemizdeki bakır fiyatları döviz kuruna bağlı olarak ta değişkenlik gösterebiliyor. Yurtiçinde hurda bakırın kilo fiyatı bu şekilde belirleniyor diyebiliriz.

 

Belirlenen fiyatlar referans hurda fiyatlarını yani fabrika fiyatlarını oluşturmaktadır. Hurdacılar tarafından sunulan hurda fiyatları ise biraz daha düşüktür. Bunun nedeni ise satılan hurda bakırda işçilik ve nakliye gibi ekstra hizmetlere ihtiyaç duyulmasıdır. Ayrıca hurdanın tonajı ve kalitesi satmak istediğiniz hurda bakır çeşitlerinde fiyatı etkileyen unsurlardır.

 

Örneğin, hurda bakır türlerinden biri olan soyma bakır fiyatı oldukça yüksek iken kırkambar denilen bakır türü kalitesiz ve fiyat olarak ta düşüktür. Yine aynı şekilde hurdanızın yüksek tonajda olması ve geri dönüşüm merkezine yakınlığı hurdanız için birim fiyatı yükselten en önemli etkenlerdir.

 

 

Bakır Hurda Fiyatını MERTSAN HURDA ile Takip Edebilirsiniz

Bakır, binlerce yıldır insanlığın faydalandığı metal türlerinden biridir. Birçok farklı alanda kullanılan bakır zamanla atıl duruma geçer ve hurda olarak değerlendirilir. Kullanım dışı kalan hurdalarınızın yaklaşık değerini öğrenmek istiyorsanız Mertsan Hurda aracılığı ile fiyat takibi yapabilirsiniz.

 

Mertsan Hurda, oldukça geniş hizmet ağına sahip İstanbul merkezli bir hurdacı firmasıdır. Firma, internet sitesi üzerinden Londra Metal Borsasına göre oluşturduğu 100’ den fazla hurda fiyatını anlık olarak tüketicilere sunarken, mertsanhurda.com üzerinden ulaşabileceğiniz hurda fiyatları aşağıda ki gibidir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —