Tarih: 19.10.2018 10:57

Hülya Koçyiğit, down sendromlu çocuklarla bir araya geldi.

Facebook Twitter Linked-in

Hülya Koçyiğit, Engelli Engelsiz Karma Sanat Akademisi'nin açılışında down sendromlu çocuklarla bir araya geldi. Down sendromlu çocuklarla birlikte şarkı söyleyen, dans eden, hepsiyle tek tek ilgilenen Koçyiğit, böyle bir etkinlikte onlarla olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

23-015.jpgHülya Koçyiğit, etkinlikte duygularını ise şöyle dile getirdi; “Katıksız sevgi… Evlatlar, nasıl güzel ve özelsiniz. İçinizden dolup taşan sevginiz, neşeniz hiç bitmesin. Bana muhteşem bir gün yaşattığınız için sizlere ne kadar teşekkür etsem az. Size, size büyük bir özenle emek veren ailelerinize, sosyal yaşam içinde size ellerinden geldiğince yer açan ve bu bağlamda canla başla çalışan DOSTEV (Down Sendromlular ve Zihin Engelliler Eğitim ve Koruma Derneği) kurucularına, gönüllülerine binlerce kez teşekkürler. Bakırköy’deki Down Sanat Cafe’nin güler yüzlü çalışanları işte bu özel çocuklar. Dün de hep birlikte kafenin altında yer alan “Engelli Engelsiz Karma Sanat Akademisi” nin açılışını yaptık. Sanatsal üretimde karma eğitimi hedefleyen bu akademinin empati duygusunu en derininden aşılayacağına inancım sonsuz. Başarılarınız daim olsun.”

24-006.jpgDown Sendromlu ve Zihin Engellileri Eğitim ve Koruma Derneği (DOSTEV) tarafından Bakırköy'de yer alan Down Sanat Cafe'nin altındaki mekanda açılan akademide uzman bir ekip aracılığıyla eğitimlerin gerçekleştirileceğini belirten DOSTEV Derneği Başkan Yardımcısı Halil Doğan ise duygularını "Biz bir rehabilitasyon merkezi değiliz ama burada keyifle, eğlenerek, öğrenecekleri işler yapacağız. Burada gençlerimiz tiyatro, beden dili ve diksiyon, fotoğrafçılık, resim, el sanatları, müzik, dans, şan eğitimleri alacaklar. Ayrıca ilk olarak robotik eğitim başlatacağız" sözleriyle diye getirdi.

25-013.jpg

KAYNAK: HABERTÜRK GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —