Tarih: 30.04.2014 14:38

“Hükümetin Taksim’i yasaklaması, demokrasi adına utanç”

Facebook Twitter Linked-in

1 Mayıs İşçi Sınıfının; demokratik hak ve özgürlüklerini kullanma adına, bu uğurda mücadelenin, birliğin ve dayanışmanın yaşama geçirilmesinin ifade edildiği bir gün olduğunu belirten Kaplan, “Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu bir çalışma ortamında, taşeron işçi olarak haklarının gasp edildiği, adeta köleleştirildiği, grevli toplu sözleşmenin ellerinden alındığı, örgütlü ve sendikalı işçilerin işten atıldığı bir dönemde, 1 Mayıs daha fazla önem kazanmaktadır. Taksimde 1 Mayıs 1977 yılında özgürlük ve ekmek arama kavgasında yitirdiğimiz canların, dökülen kanların hala faillerin bulunmadığı bir ortamda hükümetin hala yasakçı bir anlayışla, Taksimi yasaklaması özgürlükler ve demokrasi adına bir utançtır” diye konuştu.

 

Milletvekili Kaplan, Taksim meydanının 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramının sembolü olduğunu kaydederek,  Hükümetin her türlü kutlamaya izin verdiği ya da görmemezlikten geldiği Taksim meydanını, emekçilere, işçi sınıfına, özgürlük arayanlara kapatması anlaşılır gibi değildir. 1 Mayısın Normalde davul zurna eşliğinde bir bayram havasında geçmesi beklenirken, yaratılan spekülasyonlardan, yasakçı anlayıştan ve olabileceklerden hükümet sorumludur” dedi.

 

Milletvekili Kaplan, “Hatırlarsanız geçen yıl İstanbul’u adeta olağanüstü hal ilan ederek, Taksim meydanına giden tüm yollar kapatarak, köprülerin ayakları kaldırılarak, bölgeye giden tüm toplu taşıma araçları yasaklayan anlayış olduğu sürece, işçilerin bayramlarını özgür bir biçimde diledikleri ortamda kutlama şansı olmadı. Bugün de Türkiye’de olaylar olacak gerekçesiyle, bu yasakçı keyfi uygulamayı kınadığımı ifade etmek istiyorum.

 

Hükümet olarak işçi sınıfı adına 1 Mayısta bir şey mi yapmak istiyorsunuz? Grevlerin yasaklanmadığı, sendikalı olmanın işten atılma sebebi olmadığı, kamu emekçileri dahil tüm çalışanların grevli toplu sözleşme haklarına sahip oldukları, asgari ücretin açlık sınırının altında olmadığı düzenlemeler yaparak işçi sınıfının bu bayramını böyle ortamlarda kutlanmasına yardımcı olabilirsiniz. Biz işçi kardeşlerimizin emeklerinin karşılığını almak için verdikleri, haklı mücadelenin yanında durmaya omuz vermeye kararlıyız. Sürekli yanlarında olacağız. Yaşasın 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612