Tarih: 09.09.2013 15:30

“Hükümet şimdi ne yapacak?”

Facebook Twitter Linked-in

Hükümet bu konuda ne yapacak? PKK’nın bu restine karşılık Hükümet’in artık nasıl hareket edeceği merakla beklenirken MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. 

 

Önergesinde; PKK’lı Cemil Bayık’ın, Hükümet’in üzerine düşen rolü yerine getirmediğini söylediğini belirten Türkkan, Açılım sürecini durdurduklarını ifade eden Terör örgütü yöneticisinin, “Çekilmiyoruz” diyerek operasyon yapılması halinde karşılık vereceklerini açıkladığını vurguladı. Terör Örgütü PKK’dan gelen bu açıklamanın ardından Başbakan Erdoğan’a Hükümet’in tavrının ne olacağını soran MHP’li Türkkan, açılım sürecinin sona erip ermediğini de sordu. 

 

Terör Örgütü’ne yönelik operasyon gündemde mi?

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, PKK’nın bu restine karşılık terör örgütüne yönelik tekrar operasyon başlatılması düşünülmekte mi diye sorduğu Başbakan Erdoğan’a, PKK Yöneticisi Bayık’ın “Ortadoğu’da istikrar isteniyor ise Terörist Başı Öcalan’ın özgür olması gerektiği “sözünü hatırlatarak Hükümet’in bu yönde adım atıp atmayacağı sorusuna da yanıt vermesini istedi. 

 

Türkkan önergesinde; “PKK yöneticisi Cemil Bayık, AKP Hükümeti ‘nin adım atmaması nedeniyle açılım sürecinin tıkandığını söylemiş, Hükümet’e 1 Eylül’e kadar tarih verdiklerini, ancak Hükümet’in üzerine düşen rolü yerine getirmediğini söylemiştir. Açılım sürecini durdurduklarını ifade eden Terör örgütü yöneticisi, “Çekilmiyoruz” diyerek operasyon yapılması halinde karşılık vereceklerini açıklamıştır. Bayık ayrıca Ortadoğu’da istikrar isteniyor ise Terörist Başı Öcalan’ın özgür olması gerektiğini ifade etmiştir.

 

Bu nedenle;

 

1-PKK Yöneticisi Cemil Bayık’ın açılım sürecini ve çekilmeyi durdurduklarını açıklamasının ardından Hükümet olarak bu konudaki tavrınız ne olacaktır?

2-PKK’lı Bayık’ın bu açıklamalarının ardından “Açılım Süreci” adını vererek yürüttüğünüz bu süreci Hükümet olarak siz de durduracak mısınız?

3-PKK’nın bu restine karşılık terör örgütüne yönelik tekrar operasyon başlatılması düşünülmekte midir?

4-PKK Yöneticisi Cemil Bayık’ın “Ortadoğu’da istikrar isteniyor ise Terörist Başı Öcalan’ın özgür olması gerektiği “ifadesine istinaden bu yönde bir adım atılması düşünülmekte midir?” diye sordu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —