Tarih: 29.06.2021 11:32

HKP'ye halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçuyla soruşturma

Facebook Twitter Linked-in

Kıdem Tazminatının Gasp Edilmesine Karşı yaptığımız basın açıklamasından “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla soruşturma açıldı.

HKP Gebze İlçe Örgütü'nden yapılan açıklama da şunlar belirtildi:

HKP Gebze İlçe Örgütü olarak 1 Kasım 2020 tarihinde Gebze Meydanı’nda yaptığımız, Kıdem Tazminatımızı Gasp Ettirmeyeceğiz! İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek! başlıklı kıdem tazminatlarımızın gasp edilmesine karşı yaptığımız basın açıklaması nedeniyle, basın açıklamasını yapan HKP Kocaeli İl Sekreteri Murat Kızıltaş hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla soruşturma açılmıştır.

İşçilerin Partisi olan Partimiz, kıdem tazminatının Parababaları ve onların kâr düzeninin bekçisi olan İktidar tarafından gasp edilmesine karşı, bir işçi bölgesi olan Gebze’de en haklı demokratik tepkisini göstermiş, bir basın açıklaması düzenlemiştir.

Kendisi de bir işçi olan İl Sekreterimiz Murat Kızıltaş da Partimiz tarafından hazırlanan açıklamayı, yine en haklı ve demokratik hakkını kullanarak basınla ve halkımızla paylaşmıştır.

İşte AKP’giller İşçi Sınıfımızın en demokratik haklı taleplerinden, kıdem tazminatımızın gasp edilmesine karşı gösterilen onurlu tepkiden, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” çıkaracak kadar tahammülsüzdürler.

28 Haziran Pazartesi günü, bugün 09.30’da görülen davada, her yönüyle anti demokratik ve hukuksuz olan soruşturmanın haksızlığına hükmedilerek beraat kararı verilmiştir.

Partimiz her türlü baskıya karşı halkımızın ve İşçi Sınıfımızın çıkarlarını korumaya, halkın kurtuluş davası için mücadele etmeye, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.

İşçi Sınıfı davasına inanmış biz Türkiye’nin En Eski Sosyalistleri’ni, tıpkı Partimizin ilk Genel Başkanı Hikmet Kıvılcımlı’yı olduğu gibi, tıpkı Genel Başkanımız Nurullah Efe gibi, hiçbir güç, hiçbir baskı sindiremez, korkutamaz. Halkız, haklıyız, yeneceğiz! 28.06.2021




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —