Tarih: 08.04.2016 10:26

Hisar Koleji, tarihe yolculuk etti

Facebook Twitter Linked-in

Özel Hisar Eğitim Kurumları öğrencileri, haftasonu insanlık tarihi açısından önemli medeniyetlere sahne olmuş, oldukça zengin bir kültürün izlerini bağrında taşıyan, Mevlana gibi yetiştirdiği İslam büyükleri ile gönülleri fetheden, adeta bir müze şehri olan Konya’ya kültür gezisi düzenledi.

Özel Hisar Anadolu Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği gezide öğrenciler, Türk tarihinin en eski ve kıymetli eserlerini sinesinde barındıran Konya’da başta Mevlana Celaleddini Rumi’nin Türbesi olmak üzere, Mevlana müzesi, Şemsi Tebrizi’nin Türbesi, İplikçi Camii, Alaaddin Tepesi, Alaaddin Camii, Karatay Medresesi, İnce Minareli Medrese ve Sille Gezi Alanını ziyaret ettiler. Geziden büyük bir zevk aldıklarını belirten öğrenciler, atalarından kalan zengin bir kültür mirasına şahitlik etmenin gururunu yaşadıklarını dile getirerek, bu mirasa gereken değerin verilmesi için daha fazla özen göstereceklerini ve buraların gönüllü olarak tanıtımını yapacaklarını herkesin buraları ziyaret etmesi için tavsiyelerde bulunacaklarını söylediler.

ÖĞRENCİLER KONYA'DAN ÇOK ETKİLENDİ
Ayrıca Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen sema gösterisine katılan öğrenciler, insan sevgisi, dünya görüşü ve hayat felsefesi ile dünyaya ışık tutan Mevlana’yı ve fikirlerini çok daha iyi anladıklarını, Mevlana’nın anlattığı Allah aşkını Sema Gösterisi ile birlikte çok daha iyi idrak ettiklerini belirttiler. Gökhan Koç rehberliğinde sınıf öğretmenleri Şenay Duran ve Öznur Olgun eşliğinde düzenlenen gezi öğrenciler, gezinin etkisinde kalarak üniversite eğitiminde Konya’yı tercih edeceklerini söylediler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —