Tarih: 06.09.2014 12:55

Hırsızlar yakayı ele verdi

Facebook Twitter Linked-in

Şahıslar polis tarafından yakalandı.İzmit’te faaliyet gösteren büyük bir AVM’de bulunan bir tekstil mağazasının çalışanları akşam sayımlarında ürünlerin eksik olduğunu fark etti. Bunun üzerine kamera görüntülerini izleyen görevliler şüpheli hareketlerde bulunan ve sürekli bir çantayla kabinlere giren iki kişiyi tespit ederek polis ekiplerine haber verdi. 27 Temmuz günü meydana gelen hırsızlık olayının ardından eşkal bilgisi alan polis ekipleri şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

 

Alüminyum folya kaplı çanta

 

Daha önce yaptıkları hırsızlık sonrası aynı iş yerine beş gün sonra gelen şahıslar tekrardan çanta ile kabinlere girmeye başladı. Kamera görüntülerinden tespit edilen şahısları fark eden görevliler hemen polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri Suriyeli olduğu anlaşılan İsam Ahmet Ali (27) ile Filistinli olan İbrahim Mahmut (21)’u yakalayarak gözaltına aldı. Ellerindeki çantaya el koyan polis ekipleri çantada yaptıkları incelemede içerisinin alüminyum folyo ile kaplandığı görüldü.

 

Yapılan bu işlemle çanta içersine konulan eşyaların üzerlerinde bulunan alarmlarının ötmediği öğrenildi. Suriyeli ve Filistinli hırsızlık zanlılarının bu yöntemle yaklaşık 2 Bin 500 TL değerinde hırsızlık yaptıkları kaydedildi. Hırsızlık zanlıları ifadelerinin alınması için Saraybahçe Polis Merkezi’nde tamamlanan adli işlemlerinin ardından ‘Nitelikli hırsızlık’ suçundan ötürü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —