Tarih: 01.05.2017 12:38

Hıdrellez Bayramı 6 Mayıs'ta

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hıdrellez Şenliği, 6 Mayıs Cumartesi günü İzmit Bayraktar Mahallesi’nde düzenlenen törenle başlayacak. 3 gün serecek etkinlikler Balören ve Mecidiye Mahalleleriyle devam edecek.

Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, mevsimlik bayramlarımız içinde yer alan ve halkımız arasında yaz mevsiminin başlangıcı olarak kabul edilen, doğanın canlanmasını simgeleyen “Hıdırellez”’i bu yılda 3 gün boyunca farklı mahallede kutlayacak. Etkinlikler, 6 Mayıs tarihinde Kocaeli Valiliği koordinasyonunda İzmit Bayraktar Köyü’nde başlayacak. 7 Mayıs tarihinde Balören ve 8 Mayıs tarihinde ise Mecidiye Mahallelerinde çeşitli ikram ve etkinliklerle geleneksel dokuya uygun olarak Hıdrellez Bayramı kutlanacak.

HALKIMIZI DAVET ETTİ

Konuyla ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Küçük Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan başkanlık yaptı. Toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ercan Yamen, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Hatice Doğancı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşmet Batur, İzmit Belediyesi Kültür Birimi Sorumlusu Şaban Yazıcı,  Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler personeli Gözde Sarpkan, İzmit Balören Mahallesi Muhtarı Ahmet Demir, Bayraktar Mahalle Muhtarı Arif Akdeniz ve Mecidiye Mahalle Muhtarı İdris Derin de yer aldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan yapılacak Hıdrellez Bayramına tüm halkımızı davet etti. Öte yandan programın akışı önümüzdeki günlerde kamuoyuna durulacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —