Tarih: 05.10.2015 11:41

Herkes vekil adayı gibi çalışacak

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti İl İstişare Kurulu Toplantısı Antikkapı Restaurant'ta gerçekleştirildi. Toplantıya; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti eski milletvekilleri Mehmet Ali Okur, Eyüp Ayar, eski il başkanlarından Mahmut Civelek, Erol Pekcan, il kadın kolları başkanı Emine Zeybek, Gebze Belediye eski Başkanı İbrahim Pehlivan, milletvekili aday adaylarından Hakan Höbek, Yalçın Coştur, Yahya Coşkun, Serkan Seyhan, Serap Ekşi, İsmail Barış, İsmail Araç ile istişare kurulu üyeleri katıldı.

PROGRAM YARIM KALMIŞTI

Toplantıda, seçim çalışmaları hakkında değerlendirmelere bulunuldu. İlk olarak konuşan il başkanı Şemsettin Ceyhan şunlara değindi; "İlk günkü aşkla 'haydi bismillah' diyerek sizleri il istişare kuruluna davet ettik. 7 Haziran seçimleri sonrasın bir çalışma başlatmıştık. Partimizin il istişare kurulu üyelerini ziyaret etme programı vardı. Bu kapsamda da ilçelerin çoğunda 67 il istişare heyeti üyemizi ziyaret etmiştik. Ardından seçim kararı alınınca bu program yarım kalmıştı. Ancak kalan üyelerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz.

1 VEKİLİ GERİ ALMAK İÇİN

7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tablo AK Parti'yi birinci parti yapsa da tek başına iktidar yapmamıştı. İstişare edilmesi gereken her heyetle istişare yaptık. Türkiye'deki ve Kocaeli'deki oy kayıplarını araştırmaya gayret ettik. Koalisyon süreçleri neticeye ulaşmadı. Bizi 1 Kasım'da hem Kocaeli'de hem de Türkiye'de daha iyi yerlere getirecek müzakereyi yapacağız. Sizlerin bu seçimde daha fazla neler yapacağını, oylarımızı nasıl arttıracağımızı, kaybettiğimiz 1 vekili nasıl alacağımızı konuşacağız.

ADAY GİBİ ÇALIŞMALI

7 Haziran'dan sonra bazı arkadaşlarımız, kendilerini fazla çalıştıramadığımız yönünde eleştirileri oldu. Bu yüzden mahalle başkanları, il ve ilçe SKM'leriyle mahalle bazlı çalışmalara geçtik. Bizim her mahallede üyelerimiz var, ardından o mahallede hizmet etmiş mahalle istişare heyetimiz var. Milletvekillerimiz, adaylarımız çalışıyoruz. Günde 20 program yapsak bu bize yetmez. Bu yüzden her birinizin milletvekili, milletvekili adayıymış gibi kalan 28 günde kapı kapı dolaşmak gerekir. Uyumadan, sadece zaruri ihtiyaçların dışında çalışarak Kocaeli'nin eski gücüyle yola devam edeceği ve en az 7 milletvekili çıkartılacak bir çalışma ortaya koyacağımıza inanıyorum."

HDP’NİN VEKİL ALMASINA ÜZÜLDÜK

Ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kentteki yatırımlardan bahsederek tramvay için yapılacak imza törenini ele aldı. Karaosmanoğlu, “Bu kentin hem bugün hem de gelecek yıllardaki sorunu ulaşımdır. Vatandaşlar bunu bize ifade ediyor. Bu durum ancak raylı sistemle çözülebilir. Ne kadar büyütürsek büyütelim kavşaklar bize yetmez” dedi. 1 Kasım erken seçimleri için değerlendirmelerde de bulunan Karaosmanoğlu, “Biz bahane üretmedik, maharetimizi gösterdik. Bize yerel yönetimlere sorumluluklar verdiler, biz de pek çok şeyi çözdük. Seçim sonuçları milletin iradesi saygılıyız ancak ben HDP'nin bizden 1 milletvekili almasına üzüldüm. Bu ülkede

tuğla üstüne bir tuğla koymuşlukları yok. AK Parti'nin yüzde 5'lik tabanı sandığa gitmedi. Suriye'nin halini görüyoruz" dedi.

‘SEÇİM YENİLENEME’ VURGUSU

Son olarak söz alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise "Kazanımların kalıcı olması ve Türkiye’nin yeni bir sıçrama yapması bizim temel önceliğimizdir. Ülke geçmişin ihmallerini telafi etmeye çalışırken bir yandan da çağı yakalamaya çalışmaktadır. 7 Haziran’da bir seçim yaşadık, 1 Kasım'da da 7 Haziran’ın tekrarı olacak, seçim yenilenecek. Ülkenin güçlü bir hükümete ihtiyacı var. Biz idealin partisiyiz. Bu seçimlerde birebir siyaset yapıyoruz. Bu noktada sizler de ciddi katkılar veriyorsunuz, her biriniz bulunduğunuz alanda AK Parti’nin siyasetini yaptığınıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —