• BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,72% 0,03
  • EURO

    50,25% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5952,83% -0,16
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

'Herhalde bu hastalığı atlatamayacağım dedim'

Malatya'da, 7 yıl önce böbrek nakli olan ve yeni tip koronavirüsü 22 günlük tedavisinin ardından yenen Ahmet Yalınkılıç, karantina sürecinin psikolojik olarak da çok zor geçtiğini söyledi.

YAŞAM 22.01.2021 12:47:00 0

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Müşteri Hizmetleri ve Kurumsal İletişim Dairesi Başkanı ve Voleybol 1. Lig Erkekler B Grubu ekibi Malatya Büyükşehir Belediyespor'un 2. Başkanı olan 62 yaşındaki Ahmet Yalınkılıç

Yalınkılıç, 7 yıl önce böbrek nakli olduğunu belirterek, yöneticilik olduğu takımın maçları için deplasman müsabakalarına gittiğini belirtti.

Mardin deplasmanına oradan da Diyarbakır'a geçtiklerini belirten Yalınkılıç, şöyle devam etti:

"Ben ve sporcular hafiften rahatsızlanmaya başlamıştık ama Kovid-19 olabileceğimiz aklımıza gelmedi. Hepsi genç, 20 yaşlarında, delikanlı çocuklar. Hatta o maçı da büyük bir farkla kazanmıştık. Diyarbakır'dayken biraz halsizleşmeye, daha doğrusu üşümeye başlamıştım. Malatya'ya geldik, 2. günü oyuncular idmana çıkamayacak oldu. Hepsi test yaptırdı. Antrenörler dahil, bütün takımın pozitif olduğunu öğrendik. Ardından benim testim de pozitif çıktı."

Yalınkılıç, kendisini evde karantinaya aldığını anlatarak, ilk 10 gün fazla bir belirti hissetmediğini ancak 10 gün sonra yaptırdığı testin de pozitif çıktığını ifade etti.

İkinci testinin de pozitif çıkması üzerine tedirgin olduklarını aktaran Yalınkılıç, "Nakil hastası olduğum için ailem, arkadaşlarım, yakınlarım bayağı bir tedirginlik yaşadık. Ben de psikolojik olarak ikinci defasında daha da yıprandım. Kendi kendime 'Herhalde bu hastalığı atlatamayacağım' dedim. İştahsızlık başladı ve bazı yemekleri yiyemedim." dedi.

"Rabbim kimseye böyle bir hastalık vermesin"

Rahatsızken konuşmakta bile güçlük çektiğini aktaran Yalınkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok şükür biz inançlı insanlarız. Her şeyin Hak'tan geldiğini biliyoruz, ondan dolayı kendimizi teskin etmeye çalıştık. Rabbim kimseye böyle bir hastalık vermesin. Ülkemizden de İslam aleminden de bütün dünyadan bu hastalığı def etsin. 22 gün karantinada yalnız yaşadığınız için bazen uyuyamıyorsunuz. Hep kafanızda geçmişi düşünüyorsunuz. Mezarlığa gidersin, mezarlıkta 'Bak ölüm var, ben bundan sonra daha iyi olacağım' dersin. Karantinada da diyorsun ki 'Ben bunu yenersem inşallah daha düzgün bir hayat süreceğim.

Karantinada çocuklarım beni her gün görüntülü aramak istiyorlardı. Ben de kendi kendime 'acaba bir daha görebilecek miyim?' diyordum. 'Acaba sevdiklerime bir daha kavuşabilecek miyim?' diyorsun. En büyük korkum buydu. Acaba torunuma, kızıma, oğluma, arkadaşıma, sevdiklerime bir daha kavuşabilecek miyim?' diyorsun. Bir daha o ortamları yaşayabilecek miyiz? Ya da bir daha voleybol maçına gidebilecek miyiz? Bunlar insanın psikolojisini bozan şeyler ama inançlıyız çok şükür. Her şeyin Allah'tan geldiğini biliyoruz. Kovid-19'u yendikten sonraki ilk günü hiç unutamam, torunlarım gelmişti. Özellikle büyük torunum geldiğinde kapıyı açtık, sarılmak istiyor, uzak durmaya çalışıyoruz ama ikimiz de birbirimize doğru da gidip geliyoruz. Allah kimseye göstermesin, insanları sevdiğine bağışlasın."

Yalınkılıç, vatandaşların maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmeleri uyarısında bulundu.AA

Mahkemelerde ceza iptal muamması

Vali Coşkun, Denizli OSB’nin yeni arıtma tesisi şantiyesini inceledi

İznik Belediyesi 2025 yılında 5 bin hasta nakil hizmeti gerçekleştirdi

ADÜ’de kan bağışı etkinliği düzenlendi

Düzce’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 160 bini geçti

Hava yastıkları silikonlu, 11 değişik parçayla toplanan otomobil pes dedirtti

Mersin’de ağır hasarlı bina kontrollü şekilde yıkıldı

Türk Denetimli Serbestlik Sistemi, çok yönlü olarak ele alındı

Erzincanlı kadınlar bakır işlemeciliğini yaşatıyor

Ümraniye’de sosyal dayanışmanın güçlü adresi: "Gönülden Gönüle Giyim Mağazası"

Afetlerde dron desteği Türkiye’de ilk kez Yalova’da resmileşti

Alevlere teslim olan 6 konteyner yandı

Mardin’de lüks otomobil alev alev yandı

Atık ahşaplar sanata dönüşüyor

Yenipazar’da Doğu Mahallesi’nde parke taşı çalışmaları sürüyor

Bayburt’ta ‘Avcı Eğitim Kursu’ düzenlenecek

Karabiga hizmetleriyle hızla büyümeye devam ediyor

Çorum’da trafiği rahatlatacak yeni bir bağlantı yolu daha açıldı

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı

Burdur’da jandarma ekipleri tarafından trafik denetimleri devam ediyor

Kemer Baraj Gölü’nde su ürünleri avcılığına sıkı denetim

Kofçaz’da tarla faresine karşı etkin mücadele: Tarım arazilerinde fare tehdidi

Türkiye-Japonya iş birliğiyle afetlere karşı ortak tecrübe paylaşımı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde STK zirvesi düzenlendi

Kazdağlarında Bal Ormanına üniversiteli desteği

Burdur’da yük taşıyan araçlara yönelik denetimde 25 araç ve sürücüsüne idari ceza

Avcılar’da trafik kazasında 2 kişi yaralandı, sürücü olay yerinden kaçtı

Edirne’de pazar yerinde gıdalar ve fiyatlar kontrol edildi

Kaza yaptıktan sonra alevlere teslim olan tırdaki 2 kişi öldü, taşınan anguslar otobana yayıldı

Maç sonu yaşanan kavgada 3 futbolcu yaralandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.