Tarih: 14.07.2012 12:54

Hergeleci İbrahim Kabri başında anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Kartepe Belediyesi tarafından pazar günü düzenlenecek 9. hergeleci ibrahim yağlı güreşleri öncesinde eski kırkpınar başpehlivanlarından hergeleci ibrahim sarımeşe, mahallesi'ndeki kabri başında anıldı.

 

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık Başkan Yardımcıları Meclis üyeleri muhtarlar cuma namazı çıkışında güreş severler ile mezarlığa geçti. Sarımeşe merkez camii imamı Yakup Şimşek'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından yapılan dua ile hergeleci ibrahim anıldı.

 

Hergeleci ile ilgili olarak Başkan Karabalık, "türk'ün gücünü, cesaretini, çevikliğini anlatan, bu topraklarda yetişip birçok pehlivanlar yetiştiren hergeleci ibrahim'i kabri başında rahmetle anmaktayız. Onun adını yaşatmak ve ata sporumuzu devam ettirmek için düzenlediğimiz yağlı güreşlere tüm halkımızı davet ediyorum" dedi. Başkan ve beraberindekiler son olarak hergeleci'nin torununun damadı olan ilyas koç'un elini öpüp hayır duasını aldılar.

 

Kırkpınar yağlı güreşlerinin rövanşı niteliğindeki kartepe 9. geleneksel hergeleci ibrahim kültür sanat ve spor şenlikleri 15 temmuz 2012 pazar günü hergeleci ibrahim er meydanı'nda saat 16.00'de başlayacak. Aralarında ünlü 18.başpehlivanların yer aldığı 400 dolayında güreşçinin kısmet giyeceği güreşlerin zevkli mücadelelere sahne olması bekleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —