Tarih: 11.08.2015 12:40

"HER ŞEHİDİMİZE KARŞILIK BİR HDP'Lİ VEKİL İNDİRİLMELİ"DEDİ,GÖREVDEN ALINDI

Facebook Twitter Linked-in

Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görevli akademisyen Ahmet Atilla Şentürk, HDP'li milletvekillerine yönelik şiddet çağrısında bulundu. Prof. Dr. Şentürk, kişisel Facebook hesabından paylaştığı mesajda, "Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli" ifadelerini kullandı. Üniversite yönetimi Şentürk hakkında soruşturma başlattı. Yapılan açıklamada, Şentürk'ün soruşturma sonuna kadar üniversiteden uzaklaştırılmasına karar verildiği bildirildi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Bu mesaj üzerine Arel Üniversitesi yönetimi Şentürk'ün durumunu değerlendirmek üzere toplandı. Üniversitenin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Şentürk'ün üniversiteden uzaklaştırılmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, "Üniversitemizin, Fen Edebiyat Fakültesi / Türk Dili ve Edebiyetı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk'ün 10.08.2015 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama nedeniyle hakkında disiplin soruşturması açılmış ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar adı geçen kişinin üniversitemizden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir" denildi.

"HER ŞEHİDİMİZE KARŞILIK BİR HDP'Lİ VEKİL İNDİRİLMELİ"

Divan Şiiri, eski Türk ve Osmanlı edebiyatı gibi konularda çok sayıda kitabı bulunan ve klasik Türk edebiyatı için önemli akademisyenlerden biri olarak kabul edilen Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, kendisine ait Facebook hesabına, "Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli" diye yazdı.

Bu korkunç sözlere birçok facebook kullanıcısından tepki gelirken, Şentürk sözlerinin arkasında durdu ve bu kez de şunları yazdı:

"Ağzının salyasını akıtarak sabahlara kadar hırlayan, tehdit mesajları yazan pkk ve hdp köpekleri! Bu ülke bütün kudurmalarınıza karşılık hala susuyorsa, insanımızın asaletindendir. Siz bu muameleye layık değilsiniz. Millet belki insan sıfatına girersiniz diye meclise soktuğunuz o militanlara bir fırsat vermek istedi. Ama görüyoruz ki siz bu dilden anlamıyorsunuz. Yarın insanımız öfkesini tutamayıp tükürmeye başlarsa sizi boğulmaktan kim kurtaracak."

her-sehide-karsilik-bir-hdp-li-indirilmeli-7587958_8738_m.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —