Tarih: 05.01.2016 16:39

Her OSB’ye meslek lisesi

Facebook Twitter Linked-in

18 OSB’nin lisesinde eğitim gören nitelikli 16 bin öğrenciden mezun olanlar kapışılıyor. Sonuçlardan memnun olan Sanayi Bakanı Fikri Işık, uygulamanın devam edeceğini, desteklerin süreceğini açıkladı.

OSB’lerin bünyesindeki meslek liseleri sağlıklı sonuçlar vermeye başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteklerinden faydalanan 18 OSB’deki meslek lisesinde eğitim gören öğrenci sayısı 16 bin 237’ye yükseldi. Sanayinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere desteklenen meslek liselerinde eğitimini tamamlayan öğrenciler kapışılmaya başlandı. Bu okullarda eğitim gören öğrencilerden üniversiteye devam etmeyenler okuldan mezun olur olmaz sanayide istihdam edilmeye başlandı. 

ÖZEL ŞİRKETLER KAPIŞIYOR
OSB sınırları içinde kurulu bulunan ve teşviklerden faydalanan meslek liselerinin 12’sini özel şirketler tarafından, geri kalan altısı ise OSB yönetimlerince işletiliyor. Teşvikten faydalananların dışında 54 OSB’de daha okul bulunuyor. Bu okullar OSB’lerin katkılarıyla yapılmış olmasına rağmen zamanında devredildiği için Milli Eğitim Bakanlığı’nca işletiliyor. Birçok OSB, sanayicilerinin nitelikli eleman ihtiyacına katkı sunmak adına okulları geri almak için uğraşıyor.

BÜTÇEDE ARTIŞ REVİZYONU
OSB içindeki teşvikli meslek liselerinin performansından sanayicilerin yanı sıra, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da memnun. Bakan Fikri Işık; “Sonuçlardan çok memnunuz. Bu sayının artırılmasıyla ilgili önümüzdeki dönemde bütçemizi de, gerekli çalışmaları da artırarak sürdüreceğiz. Ayrıca yeni bir kararla OSB'ler içinde meslek yüksek okulu kurulmasını da destekleyeceğiz” dedi.  Güzeller OSB başta olmak üzere birçok OSB’de inşaat aşamasında olan meslek lisesi sayısının hızla artması bekleniyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —