Tarih: 06.01.2015 11:34

Her anne bir okul

Facebook Twitter Linked-in

Eğitimci-Yazar Necla Koytak, “Dünyayı kurtaracak olan tek güç sevgi ve merhamettir. Sevgi ve merhamet ise ailede üretilir ve yayılır” dedi.Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi’ne bağlı  Mutlu Çocuk Okul Öncesi Mektebi tarafından düzenlenen “Sağlıklı Ailenin Özellikleri” konulu konferans Gebze Kültür Merkezi Kardelen Nikah Salonu’nda yapıldı. 

 

 

Yeni bir medeniyetin inşası aileden başlar

 

Gebzeli bayanların büyük ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmasını yapan Gebze İMH yönetim kurulu üyesi Ertuğrul Taşlı, toplumsal değişimin ve yeni bir medeniyet inşasının önce aileden başlaması gerektiğine inandıklarını ifade ederek, “Yeni hizmete açtığımız ve bugün ilk programını gerçekleştirdiğimiz Mutlu Çocuk Okul Öncesi Mektebimiz de salih bir insan ve salih bir toplum hedefine ancak çocuk eğitimine önem vererek ulaşabileceğimiz inancıyla açılmıştır” dedi.

 

 

Ev dediğin evrendir

 

Daha sonra kürsüye çıkan ve “Her Anne Bir Okul” projesi ile aile ve annelik eğitimi çalışmalarıyla tanınan Eğitimci-Yazar Necla Koytak, konuşmasına ailenin bütün bir evrenin özeti olduğunu belirterek başladı.  Necla Koytak, “Aile kişinin kalesidir. En önemli, en güçlü direnç merkezidir. Dünyayı değiştirmek istiyorsak önce aileden başlamalıyız. Dünyanın bugün ihtiyacı olan tek şey sevgi ve merhamettir. Sevgi ve erdeme dayalı bir dünyanın inşası mümkündür. İktidar olmadan da dünyayı değiştirebiliriz. Bugün dünyanın ihtiyacı olan tek şey sadece ve sadece sevgi ve merhamettir.  Dünyayı değiştirecek olan tek güç sevgi ve merhamettir. Bu da ailede üretilir ve hayata yayılır” dedi.

 

 

Abartılı erkek egemenliği

 

Aile büyüklerinin kendilerini ailenin sahibi gibi görmemesi gerektiğini ifade eden Eğitimci-Yazar Necla Koytak, “Evlilik kainatın ahengine katılmaktır. Aile reisliği amir memur ilişkisi değildir. Aile danışma ve müşavere ile yönetilir. Abartılı erkek egemenliği kadınlarda değersizlik ve nevrotik algılamaya yol açar. Sağlıklı bir ailede canlı bir ileşitim vardır. Mizah duygusu da gelişmiştir. İnsan karakteri üçte iki oranında 0-6 yaşta şekillenir. Çocuğun temel eğitiminde bütün okullardan önce “Duygu Okulu” gereklidir. İşte bu okul da ailedir” diyerek sözlerini tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —