Tarih: 28.03.2013 13:22

Hepsi gönüllü itfaiyeci oldu!

Facebook Twitter Linked-in

810 kişiye daha itfaiyeci sertifikası verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ile 2010 yılında başladığı eğitim işbirliğine 2013 yılında da devam ediyor. 2010 yılında başlayan eğitim programı, alınan yüksek başarı ve memnuniyet çizgisi nedeniyle 2011 ve 2012 yıllarında sürmüştü. 2013 yılında da devam eden eğitimlerde 2010 yılından bu yana toplam 28 gruba eğitim verildi. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde 28. Grubun veda yemeği ve sertifika töreni gerçekleştirildi. 

 

7 Ülke, 73 İl ve 245 İlçe

 

Sekapark 2. Etapta bulunan ÖZSAR Restaurant’ta gerçekleştirilen törene, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı İsmail Civelek, İtfaiye Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, İtfaiye Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, Birim Amirleri ve personelleri katıldı. 2010 yılında başlanıldığı tarihten bu yana 28 grupta 73 il, 245 ilçe ve 7 ülke itfaiyesinden toplam 810 itfaiyeciye mesleki eğitimler verildi.

 

Eğitimler 3 hafta sürüyor

 

Eğitimlerde katılımcılara 3 hafta boyunca mesleki itfaiyecilik bilgileri aktarılıyor. Eğitimler ana konu başlıkları olarak Yangınları Önleme ve Yangınla Mücadele, Trafik Kazalarında Kurtarma, Yüksek Açı Kurtarma, Kentsel Arama ve Kurtarma, Kuyulardan ve Dar Alanda Kurtarma Teknikleri, Tehlikeli Kimyasalların Taşınması ve Kodlanması ile Sızıntı-Dökülme ve Saçılma Durumlarında Müdahale konularını içeriyor.

 

Teknik konular uygulamalı aktarılıyor

 

Yangınları Önleme ve Yangınla Mücadele konularında kapalı ve Dumanlı Ortamlarda İlerleme Teknikleri, Yangın ve Kazazedelerin Aranması ve Kurtarılması, Flash Over ve benzeri Yangın Riskleri Durumunda Müdahale ve Hayatta Kalma Teknikleri gibi konular uygulamalı olarak aktarılıyor. Eğitimlerin sonunda katılımcılara Türkiye Belediyeler Birliği tarafından itfaiyeci kaskı, yanmaya dayanımlı elbise ve diğer ekipmanlar bağlı bulundukları itfaiye teşkilatlarında kullanılmak üzere hediye ediliyor. Eğitimlerin yanında, Türkiye’nin diğer il ve belediyelerinden gelen itfaiyecilere Kocaeli’nin güzellikleri de gezdiriliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —