Tarih: 19.11.2012 09:42

“Hepimizin görev anlayışı değişti”

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Müftülüğü hizmet binasının resmi açılışı dün çok sayıda davetlinin katılımı ile yapıldı. Açılışa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı. Konuşmasına, Muharrem ayına girerken Filistin ve Gazze’de yeni Kerbelalar’ın yaşandığına dikkat çekerek başlayan Görmez, ayrıca dün şehit düşen Mehmetçiklerin ailelerine de başsağlığı dileklerinde bulundu. 

 

Şehirlerin de insanlar gibi kalbi ve beyni olduğunu söyleyen Görmez, “Şehirleri idare eden bütün yöneticilerin o şehrin kalbinin ve ruhunun ne demek istediğini anlaması gerekir. Şehirlerde medeniyet yoksa asla bir şey ifade etmez, öncelikle şehirlerin manevi havasına hizmet edecek ortamlar hazırlamak lazım, o da bunun gibi müftülük binaları ile oluyor” dedi. 

 

CAMİ VE KUR’AN KURSU SAYISINI SORMUYORUM!

Değişen dünyada imam, müezzin, müftü ve diyanet işleri başkanlığının da görev tanımının değiştiğini söyleyen Sönmez, “Ben artık müftülerimize o ilçedeki cami ve Kur’un kursu sayılarını sormuyorum. Gebze’de kaç sokak çocuğu var, Gebze’de yılda kaç aile boşanıyor, Gebze’de alkol tüketimi nedir, Gebze’de hapishane var mı veya Gebze’de uyuşturucu müptelası tek bir genç bile var mı onları soruyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —