Tarih: 22.02.2016 15:35

HDP'li vekil: Meclis'te Kürtçe kurs açacağım

Facebook Twitter Linked-in

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında, mini Kürtçe dersi vererek Başbakan Davutoğlu'nu Kürtçe kursuna davet etti. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın da katıldığı derste, Yıldırım, dünün 'Dünya Ana Dili Günü' olduğunu hatırlattı.

"BU FIRSATI KAÇIRMA"
Yanında getirdiği yazı tahtasında Kürtçe dersi veren Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kürtçe öğrenmek istediğini açıkladığını hatırlatarak, "İşte fırsat ayağına geldi diyorum. Bu fırsatı kaçırma diyeceğim. Meclis'te açacağım Kürtçe kursunun müdavimleri arasında onun da olmasını istiyorum." diye konuştu.

"KÜRTÇE RESMİ DİL OLSUN"
Daha sonra bu cümleleri Kürtçe olarak ifade eden Yıldırım, "Başbakan 2015'in ocak ayında bu güzel dili öğrenmek istediğini ifade etti. İşte fırsat, Meclis'e geldi. Artık o hocaya gitmiyor; hoca ona geliyor." şeklinde konuştu. HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, sözlerini Kürtçe olarak "Kürtçe resmi dil olmalı." diye tamamladı.
NASIL KAYIT YAPTIRABİLİRİM?
Harç bedelini yatırmış olan öğrenciler, ders kaydını yapabilmeleri için üniversitenin siteleri üzerinden online girişlerini yapmaları gerekmektedir. Anadolu Üniversite’si internet sitesi üzerinden de bu işleminizi yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapabilmeniz için ise bazı bilgilerinizi siteme doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir.

Bu aşamadan sonra T.C kimlik numaranızı ya da e-posta adresinizi ilgili yere girmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında belirlemiş olduğunuz şifrenizi girerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —