Tarih: 10.10.2015 19:08

HDP devleti suçlamıştı, saldırganlar PKK'lı çıktı!

Facebook Twitter Linked-in

Olayın faillerinden S.S. (16),  08.10.2015 günü düzenlenen geniş çaplı operasyon neticesinde yakalandığı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bitlis Cezaevine teslim edildiği ayrıca olayda hayatını kaybeden Maşallah ŞİPALLİ’nin akrabası olduğu bilgisine ulaşıldı.
Firari olarak halen aranmakta olan S.A'nın (17), 6-8 Ekim olayları olarak bilinen Kobani eylemlerine katılarak polise taş attığı, Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiği ancak daha sonrasında adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı bilgisine ulaşıldı.

Olayla ilgili her fırsatta hükümeti suçlayan HDP yetkililerinin, ortaya çıkan bu duruma ne yanıt vereceği merak konusu.

Olayla ilgili Bitlis Valiliği şu açıklamayı yaptı:

"03.10.2015 günü İlimiz Güroymak ilçesi Bağlar Mahallesi 503 Sokak üzerinde yer alan İl Özel İdaresi Şantiyesi içerisinde park halinde bulunan iş makinesinin yanına PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen EYP(El Yapımı Patlayıcı)‘nın patlatılması sonucunda bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, iki vatandaşımız yaralanmıştır. Olayın devamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin olayı gerçekleştiren şüpheli şahıs ya da şahısların tespitine ve yakalanmalarına yönelik olarak yaptıkları kararlı ve titiz çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştiren iki şahıs tespit edilmiş. Şahıslardan S.S. isimli şahıs 08.10.2015 günü ilimiz Güroymak ilçesinde düzenlenen geniş çaplı operasyon neticesinde yakalanmış, Cumhuriyet Savcılığınca alınan ifadesinde şahıs suçunu kabul etmiş, Savcılık makamınca tutuklanma talebi ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Olayı gerçekleştiren ikinci şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir.
 Terör Örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —