Tarih: 10.08.2012 12:37

Hayvancılık süt otu ile geliştirilecek!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren ziraat mühendisi ve veteriner hekimler köylerde faaliyet gösteren çiftçilere kaba yem üretiminin gerekliliği konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıyor.

 

 

 

KABA YEMİN ÖNEMİ

 

 

 

Hayvancılığın geliştirilmesinde en önemli masrafı yem giderleri oluşturduğunu belirten Büyükşehir yetkilileri, kaba yemlerin hayvan beslenmesinde önemli yer teşkil ettiğini; ucuz ekonomik ve kaliteli kaba yem temininin oldukça önemli olduğunu belirtti. Yetkililer hayvan yetiştiricileri ile yaptığı görüşmelerde, hayvanların yüksek performans verimleri ve sağlığı açısından kaba yemlere mutlaka yer verilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

 

VERİM ARTIYOR

 

 

Kocaeli’nde çayır ve mera alanları mevcut hayvan sayısı için yeterli gelmiyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu amaçla Kocaeli bölgesinde çiftçilere birim alandan fazla verim elde etmek amacıyla bölgede süt otu diye bilinen karamba, korunga, flora K, flora S, karamba mix vb tohumları anlattı. Karamürsel’de 3, Kandıra’da 2, Gölcükte 1 ve Kartepe’de 1 olmak üzere toplam 7 noktada çiftçilere ektirilerek sonuçları gözlendi. Belirli bir süre bunlar ile beslenen hayvanların süt verimlerinde ve iştahlarında artış, dış görünümlerinde canlılık görüldüğü belirtildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —