Hayvan dostu öğretmenler geri dönüşüm malzemeleriyle kuşları yuva sahibi yaptı

Hayvan dostu öğretmenler geri dönüşüm malzemeleriyle kuşları yuva sahibi yaptı

Karaman'da bazı öğretmenler, kuşların kışın aç ve soğukta kalmamaları için geri dönüşüm malzemelerinden yuva ve yemlik yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Karaman Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi'nde görevli öğretmenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Sıfır Atık Projesi"ne destek amacıyla çalışma yaptı.

Öğretmenler, bu kapsamda "her atılanın çöp olmadığı" bilincini oluşturmak ve yeni ürün elde etmek için "Kuşlar İçin Yuva Projesi"ni hayata geçirdi.

Okul Müdürü Barbaros Orman rehberliğinde öğretmenler evlerinde kullanılmayan geri dönüşüm malzemelerini merkezin atölyesine getirdi.

Plastik şişelerden yemlik, tahta, karton ve kağıt malzemelerden kuş yuvası yapan öğretmenler, bunları okulun bahçesindeki ağaçlara astı.

Şu ana kadar 20 kuş yuvası yapan öğretmenler, talep gelmesi halinde başka okulların bahçelerindeki ağaçlara asılmak üzere benzer yuvalar yapmayı planlıyor.

Orman,, öğretmenlerin yeni tip koronavirüs salgını sürecinde eğitim öğretimin uzaktan yapılması nedeniyle haftada bir kez okula geldiğini söyledi.

Öğretmenlerin bu dönemi daha verimli geçirmek için ortak bir projede bir araya gelme kararı aldıklarını aktaran Orman, şunları kaydetti:

"Öğretmen arkadaşlarımız, geri dönüşüm malzemelerini nasıl değerlendirebiliriz diye düşünerek kuşlar için yuva ve yemlik yaptı. Kış aylarının bu soğuk günlerinde aç ve susuz kalan hayvanlar için etkinlik yaptılar, geri dönüşümden elde ettikleri yemlik ve yuvaları okulumuzun ağaçlarına astılar. Öğretmenlerimizi bu duyarlı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum."

"Örnek olmak istedik"

Öğretmenlerden Bayram Gökdemir da kuşların kış aylarında yem bulmada zorlandıkları için böyle bir proje yaptıklarını aktardı.

Gökdemir, "Bu projede plastik şişeleri ters çevirerek yağmur suyunun dolmasını, kuşların yağmur sularından yararlanmasını ve yemlerini yemesini sağladık. Sıfır Atık Projesi'ne bu projemizle destek vermiş olduk. Umarız doğa için, hayvanlarımız için çok yararlı olur. Böyle proje yaparak başkalarına örnek olmak istedik." ifadelerini kullandı.

Öğretmen Ayşenur Çetinkol ise projelerinin doğaya ve hayvanlara faydalı olması temennisini dile getirdi.

AA



Güllü’nün kardeşlerinden yeğenleri hakkında suç duyurusu

Büyükşehir ekiplerinden Koçarlı ve Germencik’te hummalı çalışma

Şişli’de bir araç, kaldırımda yürüyen vatandaşların arasına daldı. Kazada yaralananların olduğu öğrenilirken, olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Nazilli Belediyesi Yeni Mahalle’deki taş döşeme çalışmasını tamamladı

Yaralı halde bulunan dağ keçisi tedavisinin ardından doğaya salındı

Bitlis’te tır dorsesinde 31 göçmen yakalandı

Hakkında 17 yıl hapis cezası bulunan şahıs Jandarma ekiplerince yakalandı

Bakan Ersoy: "Rajab’ın ailesiyle Bakanlığımızda bir araya gelerek, ardından birlikte Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı ziyaret ettik"

Sıhke Göleti’ne giren inek telef oldu

Göçün hafızası geleceğe taşınıyor

Sabiha Gökçen’den Mısır’a iki yeni destinasyon: Luksor ve Marsa Alam’a uçuşlar başladı

Beşiktaş Belediyesi minik öğrencilere afet bilinci eğitimi verdi

Bağcılar’da en iyi kuaförler engelli bireyler için yarıştı

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Gaziantep’te trafikte tehlike saçan ve kaza yapmaktan kıl payı kurtulan sürücüye ceza

Başkan Öztürk’ün hayatını kaybeden kayınvalidesi son yolculuğuna uğurlandı

TBMM’de bütçe maratonunda ‘savunma sanayinden kimler rahatsız’ gerginliği

DMS ekranı yeni konumunda mesaiye başladı

Yol uygulamasında uyuşturucu ele geçirildi

Samsun Şehir Hastanesi adıyla yapılan ’iş başvurusu’ dolandırıcılığına karşı uyarı

Sultanbeyli’de motor kazasında hayatını kaybeden 3 çocuk babası son yolculuğuna uğurlandı

Sarıkamış’ta anma öncesi kritik toplantı: "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor"

Elazığ Belediyesi, sosyal belediyecilikte örnek olmaya devam ediyor

Egologıcs projesi Bursa’dan Türkiye’ye yayılıyor

Avrupa Parlamentosu, Rus gazının ithalatını yasaklama planını onayladı

Konya Büyükşehir’in desteklediği "Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu

Samsun’da 25 bin yaşlıya hizmet verildi

Muğla’da "Sıfır Atık" seferberliği çalıştay sonuçları vizyon buluşmasıyla açıklandı

Arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs tutuklandı

SAMEK atölyelerinde minikler seramikle, gençler tezhiple tanıştı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.