Tarih: 13.10.2016 13:14

HAYDAR AKAR İFADE VERDİ 'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'

Facebook Twitter Linked-in

 

11 Ocak 2016 tarihinde CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve bir grup milletvekili ile TRT Genel Müdürlüğü'ne giden CHP heyeti, TRT'de yayınlanan belgeselde Atatürk ve İsmet İnönü’ye yapılan hakarete ilişkin TRT genel müdürü ile görüşmeye gitmiş ancak engelleme ile karşılaşmıştı.

ATATÜRK VE CUMHURİYETE HAKARET KABUL EDİLEMEZ

Olay günü TRT Genel Müdürü Şenol Göka cenaze dolayısı ile geç kaldığını belirterek, "Cenazeye saygınız yok mu? İşgalcisiniz" sözleri ile gerilen tansiyonda kendisine CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar tarafından hakaret edildiğini iddia ederek şikayetçi olmuştu. Önceki gün başsavcı vekilinin daveti ile ifade vermeye giden Akar, kendisinin meclis KİT Komisyonu üyesi olduğunu ve TRT dahil kamu iktisadi kurumlarının denetim görevi olduğunu belirterek, TRT yayınında Atatürk ve cumhuriyete hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunun altını çizdi. Akar, Genel Müdür Göka’nın hayli sinirli bir şekilde geldiğini, kendisine randevu hatırlatıldığında 'cenazeye saygınız yok mu? Siz işgalcisiniz' sözlerine karşılık verdiğini, bunun üzerine kendisinin de Erdoğan’la aynı dili kullandığını ve militan gibi davrandığını söylediğini, bunun hakaret olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti.

O MAKAMI İŞGAL ETMEMESİ GEREKİYOR

Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası Akar, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, cumhuriyeti kuranlara, cumhuriyetin niteliklerine karşı duruş sergileyenlere hiçbir zaman müsade edilmeyeceğini ve mecliste ettiği yeminin gereği olarak da görevini yaptığını, tarafsızlığını ve görevini yapmayan TRT Genel Müdürü’nün de o makamı işgal etmemesi gerektiğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —