Tarih: 25.10.2015 14:24

Hayatınızı kolaylaştıracak güzellik önerileri!

Facebook Twitter Linked-in

Kırışıklıklara karşı narlı maske

1’ER tatlı kaşığı yoğurt ve yaş mayayı karıştırın. Bu karışımı cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Akşamları da cildinize organik nar çekirdeği yağıyla masaj yapın. Yazkış dışarıya çıkarken cildinize güneşten koruyucu krem sürmeyi de ihmal etmeyin.

AĞIZ KOKUSUNA KARANFİLLİ ÇÖZÜM
Ağız kokusuyla başım dertte. Diş doktoruna gittim ama sorunumu çözemedim. Çok utanıyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Belma H./Eskişehir
750 gram suya 2 çubuk tarçın atın. İçine 1 çorba kaşığı da karanfil katın ve bu karışımı su 500 grama inene kadar kaynatın. Ardından da çay gibi demleyip süzün. Her akşam dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı bu suyla çalkalayın. Kullandıktan sonra karışımı soğuk bir yerde saklayın.

TIRNAKLARINIZ ZEYTİNYAĞIYLA GÜÇLENSİN
Tırnaklarım çok güçsüzleşti ve yumuşadı. Onlara nasıl bir bakım uygulamalıyım? Nurdan Y./İstanbul
1 tutam aynısefa çiçeği ile 1 tutam limon kabuğunu 10 gün boyunca 200 gram saf zeytinyağının içinde güneşte bekletin. Bu sürenin sonunda süzün ve bu karışımla tırnaklarınıza masaj uygulayın. Çok iyi gelecektir.

SİVİLCELERİNİZİ MADEN SUYUYLA KURUTUN
Çenemde, alnımda ve burnumun çevresinde çok fazla sivilce var. Bu sivilcelerin kısa zamanda kurumasını sağlayacak bir formülünüz var mı? Canan E./Konya
1 tatlı kaşığı maden suyu, 1 tatlı kaşığı süt ve 3 damla limon suyunu karıştırın. Bu karışımın içine küçük bir parça ekmek batırın. Ekmeği 25 dakika sivilceli bölgenin üzerinde tutun. Bu formülden 5 günlük kür olarak yararlanın. Ayrıca yediklerinizi gözden geçirin. Özellikle kuruyemiş tüketiminden uzak durun.

TOPUKLARINIZA LİMONLA BAKIM UYGULAYIN 
1 kahve fincanı vazelin, 1 limonun suyu ve 6 adet dövülmüş aspirini karıştırın. Ilık suda bekletip törpüledikten sonra topuklarınıza bu karışımdan bolca sürün. Topuklarınızı önce tülbentle ardından da streç filmle sarıp çorap giyin. En az 4 saat bu şekilde kalın. Bu formülü haftada 1 kez uygularsanız topuklarınız pamuk gibi olacaktır.

SAÇLARINIZ AVOKADOYLA GÜÇLENSİN
1 adet olgun avokadoyu ezdikten sonra 1 kahve fincanı yoğurt, yarım limonun suyu, 1 yemek kaşığı bademyağı ve 1 yumurtanın sarısıyla iyice karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza sürüp en az 2 saat bekletin. Ardından da saç türünüze uygun bir şampuanla yıkanın. Formülü haftada 1 kez uygulayın.

KİRPİKLERİNİZ SOYA YAĞIYLA DOLGUNLAŞSIN
1 tatlı kaşığı Hint yağı, 1 çay kaşığı buğday yağı ve 1 çay kaşığı soya yağını karıştırıp benmari usulü ısıtın. Ilındıktan sonra, bu karışımı kirpiklerinize sürün. Bu formülü haftada 3 gün uygularsanız kirpikleriniz hızla uzayıp gürleşecektir. Karışımı sonuç alıncaya kadar kullanmalısınız.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —