Tarih: 22.11.2011 13:45

Hayalet evlere kamu hizmeti verilmeyecek

Facebook Twitter Linked-in

Sakarya Valiliği, Sakarya'da orta hasarlı binaların  güçlendirilmesi ve yıkılması yönündeki çalışmalar sonucunda  alınan kararları düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Sakarya Valiliğinde, belediye başkanları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile paydaş kurumların temsilcilerinin katıldığı toplantının ardından bir basın açıklaması yapan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, orta hasarlı binalarla ilgili aldıkları kararları açıkladı.

 

 

VAN DEPREMİ TEHLİKEYİ GÖSTERDİ

 

Van depreminin ardından hasarlı binalarla ilgili sürecin  hızlandığını ifade eden Büyük, şöyle konuştu: "Van depremi bize depremin tüm boyutlarını yeniden göstermiş oldu. Biz de bu açıdan tüm eksikleri ve yapılması gerekenleri yeniden görme imkanı bulduk. 11 Kasım itibari ile büyükşehir belediyemize ve kaymakamlıklarımıza valiliğimiz tarafından gerekli yazı gönderilmiştir. Bugün burada bu yazıların 

gereğinin nasıl yapılacağını kararlaştırmak için bir araya geldik." 

 

 

BİNA SAHİPLERİ YIKMAZSA BİZ YIKACAĞIZ

 

Alınan kararlar gereği, 5 Aralık itibari ile orta hasarlı  binalara kamu hizmetini durduracaklarını anlatan Büyük, şunları söyledi: "Binaların boşaltılarak tahliye edilmesi ve insanların içinde yaşamasının önlenmesini istiyoruz. İlgili kişilere tebligat yapılarak bu orta hasarlı binaları sahiplerinin kendileri yıkmaları gerektiğini tebliğ edeceğiz. Bu kişiler yıkım yapmadıkları takdirde kamu idareleri tarafından yıkımının sağlanması sürecini işleteceğiz. Verilen hizmetlerin durdurulması noktasında, binaların teknik olarak güncelleme problemlerinin olmasından dolayı işlemi 5 Aralık'ta başlatacağız. Yani iki hafta sonra SASKİ tarafından bu binaların suları kesilecek. Elektrik ve doğalgaz verilmeyecek."

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —