Tarih: 15.03.2012 10:23

‘Havuz sistemi’ rahatlattı

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya sokulan projeler, kentte ulaşımın rahatlamasını sağlıyor. Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından uygulamaya sokulan ‘Havuz Sistemi’ de kent trafiğinin rahatlamasını sağladı. Sistem sayesinde halk otobüsleri arasındaki yolcu kapma yarışının sona ererken otobüslerin duraklardaki bekleme süreleri azaldı. Uygulamadan en çok durak önlerindeki esnaflar memnun kaldı.

 

 

HAVUZ SİSTEMİ RAHATLATTI

 

 

Son olarak Büyükşehir Belediyesinin bazı kooperatifleri birleştirerek ortak havuz içinde toplaması halk otobüsleri arasındaki yolcu kapma telaşını sona erdirdi. Bu sitem sayesinde artık halk otobüslerinin duraklardaki bekleme süreleri de azaldı. 

 

 

ESNAF MEMNUN

 

 

Kocaeli’nin merkez İlçesi İzmit’te trafik sıkışıklığı en çok Turan Güneş Caddesi’ne yolların birleştiği Bekirdere’deki durakta gerçekleşiyordu. Bekirdere esnafından Hüseyin Eken, “Bekleme yapılmayan durak önünde minibüsçüler müşteri kapabilmek için durağı işgal ediyordu. Biriken minibüsler sürekli yolu tıkadığı için tatsız kavgalar oluyordu. Gün boyunca trafik çilesini dükkânımızın içinden çekiyorduk. Büyükşehir Belediyesinin uygulamaya koyduğu havuz sistemi sayesinde karışıklık sona erdi. Kavga gürültü çıkmadan herkes müşterisini alıyor ve yoluna devam ediyor” dedi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —