• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Havai fişek fabrikasındaki patlama çevredeki mahallelerde de hasara yol açtı

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki fabrikanın yakınında bulunan Yukarıçalıca ve Akarca mahallelerindeki evlerde meydana gelen hasar olayın boyutlarını gösteriyor.

GÜNDEM 4.07.2020 14:18:00 0
Havai fişek fabrikasındaki patlama çevredeki mahallelerde de hasara yol açtı

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından fabrikanın iki yakasında bulunan Yukarıçalıca ve Akarca mahallelerindeki evlerin camlarının kırıldığı, kapıların eşiklerinden ayrıldığı, çatı ve tavanlarda açılmalar meydana geldiği görüldü. Mahallelerdeki ekinler de savrulan küller nedeniyle zarar gördü. 

Fabrikaya yaklaşık 600 metre uzaklıktaki Akarca Mahallesi'ndeki evi patlamada zarar gören Kadriye Ayaz (75), AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden daha etkili bir sarsıntıya neden olduğunu söyledi.

Evin camlarının kırıldığını, kiremitlerin yerinden oynadığını anlatan Ayaz, "Nasıl anlatayım ki. Hayvanlar bağrışıyor. Nasıl yalaza, gökyüzünü sardı yalaza. Bizim buraya çok yakın. Eğer o büyük depo patlasaydı bizim köyde kimse kalmazdı. Allah kurtardı bizi. Ne yapalım canımıza gelmedi ya mala gelsin." dedi.

Ayaz, evinin çok zarar gördüğünü ve dün akşam girip yatamadığını ve yardım beklediklerini söyleyerek, "Bahçelerimize bütün küller düştü, mahsulümüzü nasıl yiyeceğiz?" diye konuştu.

"Eşimin psikolojisi bozuldu"

Akarca Mahallesi'nde oturan Hüseyin Bak (75) da çok korktuklarını ve eşinin psikolojisinin bozulduğunu belirterek, mahsullerine patlamadan gelen küllerin yağdığını ifade etti.

Bak, olay anında evden kaçtıklarını söyleyerek, "Buradan başka köye gittik. İçeride 110 ton mal varmış. Patlasaydı bu köyü kaldırırdı. Bu köye 570 metre uzaklıkta. Tepenin hemen arkasında fabrika. Diğer evlerde de zarar var." şeklinde konuştu.

Bak'ın torunu Emircan Bak (18) da kahvaltı yaptıktan sonra evde dinlendiğini dile getirerek, şunları anlattı:

"Patlama ilk bir sallantıyla beraber geldi. Patlamadan önce bir sallantı oldu. Ben deprem oluyor zannettim. Kendimi yere attım. Üç kez patladı. Patlamayla beraber camların hepsi açıldı. İlk patlamada camlar açıldı. Annemle kardeşim kendini dışarıya attı. Yere çöktüğüm için ilk başta ne olduğunu anlamadım. Sonra onların çığlıklarını duydum. Tam dışarıya çıkarken ikinci bir patlama yaşandı. Çok şiddetli oldu. Evin elektriklerini kestim. O ara babaannem aklıma geldi. Onu aldım, o zaten çok korkmuştu. Onu aldım, dışarı çıktım. Tam dışarı çıktım. Evin önündeydik. Üçüncü patlama yaşandı. En şiddetlisi oydu zaten. Mermi gibi taş geçti yanımızdan, seslerini duydum. Allah korusun birine denk gelse çok kötü sonuçlarla karşılaşabilirdik. Çok şükür bir can kaybımız yok, sadece evimizde hasar var."

"Şokun etkisiyle birbirimizle dahi konuşamadık"

Patlamada evi hasar gören Yukarıçalıca Mahallesi'nden Cavide Atak, olay anında evde olduğunu ve deprem yaşandığını düşünerek evden çıktığını ifade etti.

Dışarı çıktığında duman gördüğünü anlatan Atak, "Dumanı görünce zaten şok olduk. Patlamanın etkisiyle camlar kırıldı, tavanda çökmeler yaşandı. Şokun etkisiyle birbirimizle dahi konuşamadık." ifadelerini kullandı.

Atak, kapıların kirişlerden ayrıldığını, duvarlarda çökmeler meydana geldiğini belirterek, yetkililerin gelerek tespitlerde bulunduğunu kaydetti.

AA

"Çatlı" filmi tanıtıldı: Abdullah Çatlı’yı Galatasaraylı eski futbolcu Vedat İnceefe canlandıracak

Balıkesir’de jandarma, sessiz aparatlı hırsızları kıskıvrak yakaladı

Tekirdağ’da tefecilik operasyonunda 3 tutuklama

TFF 2. Lig: Aliağa FK: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1

Zehir tacirlerine geçit yok

Kırşehir’de kaçakçılık operasyonu: silah, mühimmat ve tarihi eser ele geçirildi

Sakarya’da şüpheli ölüm: 3 çocuk babası 67 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Yapı kullanım izni olmadığı gerekçesiyle kapatılma kararı alınan tesisten açıklama

Ağrı’da Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinliği düzenlendi

Ümraniye Belediyesi’nden liselerde arama kurtarma eğitimi

Uyuşturucu ve uyarıcı madde satacağı tespit edilen şüpheliyi jandarma yakaladı

Polis 3 farklı suçtan hapis cezası ile aranan şahsı yakaladı

Ukrayna için "Uluslararası Tazminat Komisyonu" kurulmasına yönelik ilk imzalar atıldı

Bursa’da öğrenciler Bursaspor kıyafetleriyle okula geldi

Erşan’dan aile sağlığı merkezlerine ziyaret

BBC’den Trump’ın tazminat davasına yanıt: "Bu davada kendimizi savunacağız"

Seçer: "Demokrasi bir miras değil, emek isteyen canlı bir süreçtir"

Kiracı, dükkan sahibini göğsünden bıçakladı

Antalya’da son 1 haftada 11 bin 553 araç ve sürücüne ceza kesildi

Güllü’nün oğlu adliyeye müşteki olarak ifade vermeye gitti

Başkan Topaloğlu: "Seramik sanatına gönül verenler ortaya çok güzel eserler çıkarıyor"

Gaziantep’te hafif ticari araç ile tır çarpıştı: 2’si çocuk 3 yaralı

Van’da Dünya Gönüllüler Günü kutlandı

Yayaya çarpmamak için motosikleti devirdi: 1 yaralı

Safranbolu’ya Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Karadeniz’de sivil gemiler hedef alınmamalı, ikazlarımızı ilettik"

Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali başlıyor

Karabük’te 70 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Karabük’te Antik Mısır dönemine ait heykel ele geçirildi

Bıçaklı dehşet olayında babanın tahliyesine Başsavcılıktan itiraz

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.