• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Havai fişek fabrikasındaki patlama çevredeki mahallelerde de hasara yol açtı

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki fabrikanın yakınında bulunan Yukarıçalıca ve Akarca mahallelerindeki evlerde meydana gelen hasar olayın boyutlarını gösteriyor.

GÜNDEM 4.07.2020 14:18:00 0
Havai fişek fabrikasındaki patlama çevredeki mahallelerde de hasara yol açtı

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından fabrikanın iki yakasında bulunan Yukarıçalıca ve Akarca mahallelerindeki evlerin camlarının kırıldığı, kapıların eşiklerinden ayrıldığı, çatı ve tavanlarda açılmalar meydana geldiği görüldü. Mahallelerdeki ekinler de savrulan küller nedeniyle zarar gördü. 

Fabrikaya yaklaşık 600 metre uzaklıktaki Akarca Mahallesi'ndeki evi patlamada zarar gören Kadriye Ayaz (75), AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden daha etkili bir sarsıntıya neden olduğunu söyledi.

Evin camlarının kırıldığını, kiremitlerin yerinden oynadığını anlatan Ayaz, "Nasıl anlatayım ki. Hayvanlar bağrışıyor. Nasıl yalaza, gökyüzünü sardı yalaza. Bizim buraya çok yakın. Eğer o büyük depo patlasaydı bizim köyde kimse kalmazdı. Allah kurtardı bizi. Ne yapalım canımıza gelmedi ya mala gelsin." dedi.

Ayaz, evinin çok zarar gördüğünü ve dün akşam girip yatamadığını ve yardım beklediklerini söyleyerek, "Bahçelerimize bütün küller düştü, mahsulümüzü nasıl yiyeceğiz?" diye konuştu.

"Eşimin psikolojisi bozuldu"

Akarca Mahallesi'nde oturan Hüseyin Bak (75) da çok korktuklarını ve eşinin psikolojisinin bozulduğunu belirterek, mahsullerine patlamadan gelen küllerin yağdığını ifade etti.

Bak, olay anında evden kaçtıklarını söyleyerek, "Buradan başka köye gittik. İçeride 110 ton mal varmış. Patlasaydı bu köyü kaldırırdı. Bu köye 570 metre uzaklıkta. Tepenin hemen arkasında fabrika. Diğer evlerde de zarar var." şeklinde konuştu.

Bak'ın torunu Emircan Bak (18) da kahvaltı yaptıktan sonra evde dinlendiğini dile getirerek, şunları anlattı:

"Patlama ilk bir sallantıyla beraber geldi. Patlamadan önce bir sallantı oldu. Ben deprem oluyor zannettim. Kendimi yere attım. Üç kez patladı. Patlamayla beraber camların hepsi açıldı. İlk patlamada camlar açıldı. Annemle kardeşim kendini dışarıya attı. Yere çöktüğüm için ilk başta ne olduğunu anlamadım. Sonra onların çığlıklarını duydum. Tam dışarıya çıkarken ikinci bir patlama yaşandı. Çok şiddetli oldu. Evin elektriklerini kestim. O ara babaannem aklıma geldi. Onu aldım, o zaten çok korkmuştu. Onu aldım, dışarı çıktım. Tam dışarı çıktım. Evin önündeydik. Üçüncü patlama yaşandı. En şiddetlisi oydu zaten. Mermi gibi taş geçti yanımızdan, seslerini duydum. Allah korusun birine denk gelse çok kötü sonuçlarla karşılaşabilirdik. Çok şükür bir can kaybımız yok, sadece evimizde hasar var."

"Şokun etkisiyle birbirimizle dahi konuşamadık"

Patlamada evi hasar gören Yukarıçalıca Mahallesi'nden Cavide Atak, olay anında evde olduğunu ve deprem yaşandığını düşünerek evden çıktığını ifade etti.

Dışarı çıktığında duman gördüğünü anlatan Atak, "Dumanı görünce zaten şok olduk. Patlamanın etkisiyle camlar kırıldı, tavanda çökmeler yaşandı. Şokun etkisiyle birbirimizle dahi konuşamadık." ifadelerini kullandı.

Atak, kapıların kirişlerden ayrıldığını, duvarlarda çökmeler meydana geldiğini belirterek, yetkililerin gelerek tespitlerde bulunduğunu kaydetti.

AA

Jandarma tarlada 5 bin 488 adet sentetik hap ele geçirdi

Eskişehir’e uyuşturucu getirmek isteyen şüpheliler jandarma tarafından yakalandı

Tekirdağ’da kaza anı araç kamerasında: Park halindeki otomobili biçti

Erzincan’da kardan ulaşıma kapanan 12 köy yolu açıldı

Erzincan’da kedilerin mamasına göz diken tilki kedinin saldırısına uğradı

Bursa’da gece saatlerinde eğlence mekanı önünde silahlı kavga: 1’i ağır, 2 yaralı

Atık maddeler alev aldı, fabrikaya sıçrayan yangın büyümeden söndürüldü

Dur ihtarına uymadı, 95 bin 183 TL cezai işlem uygulandı

Tıra çarpan otomobil hurdaya döndü: 1 ölü

Bursa’da şüpheli ölüm: Baba ve kızı evde ölü bulundu

Zelenskiy ile bir araya gelen Avrupalı liderler, Avrupa öncülüğünde çok uluslu güç teklif etti

Yalıtım fabrikasında yangın: 16 kişi dumandan etkilendi

Arkadaşların silahla oyunu kanlı bitti: 1 yaralı

Mardin’de mısır kurutma silosu çöktü: 1 ölü

Uşak’ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

Kırıkkale Belediye Başkanı Önal: "Şebeke suyu mevzuata uygun, halk sağlığı güvende"

Yolcu uçağı ABD’ye ait savaş uçağı ile havada çarpışmaktan son anda kurtuldu

Polisten kaçan alkollü sürücüye ceza yağdı

Ekmeğin içinden çıkanı görünce şok oldu

Ali Hızar: "AKİB Avrupa’nın En Büyük STK’larındandır"

Öğrenciye şiddet uygulayan okul müdürü cumhuriyet savcısına ifade verdi

Zelenskiy: "Müzakereler sırasında güvenlik garantilerinin mutlaka mevcut olması ve işlevsel olmaları gerektiğini vurguladım"

Domenico Tedesco: "Takım bugün saha içerisinde harika cevap verdi"

Kastamonu’da kar yağışı etkili oldu

Çağdaş Atan: "Fenerbahçe hak ederek kazandı"

Fatih’te esnaf kavgasında yumruklar havada uçuştu

Giresun’da fındık fiyatı 250 TL’ye geriledi, üretici umudunu yeni yıla bıraktı

Kırıkkale’de FETÖ, uyuşturucu ve dolandırıcılık suçlarından aranan 4 hükümlü yakalandı

Bursa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Muş’ta yaban domuzu ile çoban köpeklerinin kovalamacası kamerada

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.